Cosplayverseny - Performance

A jelentkezés határideje: 2024. május 12. éjfél.

A jelentkezés csak akkor érvényes, ha azt a versenyzők a határidőig érvényesen leadják!

Bármilyen kérdésed van a versennyel kapcsolatban, vedd fel a kapcsolatot velünk az info@cosplay.hu email címen.

A szervezők a jelentkezéseket ellenőrzik. Amennyiben a cosplay minősége, a feltöltött kép vagy zene nem megfelelő, a szervezők email-ben fognak értesítést küldeni. Ezért kérünk benneteket, hogy a jelentkezés leadását ne az utolsó pillanatra hagyjátok!

Figyelem a verseny létszámkorlátos! A jelentkezők számát és a színpadi időt figyelembe véve, a szervezők fenntartják a jogot a jelentkezés idő előtti lezárására.

Regisztrálni az alábbi linkeken tudsz!

1. Adatok felvitele

 • Az alapadatoknál meg kell adnotok a valós polgári neveteket és egy olyan e-mail címet, ahol el tudunk titeket érniA polgári nevet minden esetben kötelező megadni (csoport esetén minden fellépő nevére szükség van), csak így tudunk titeket beengedni a rendezvény nyitása előtt, hogy időben el tudjátok kezdeni az öltözést és felkészülést a versenyre.
 • A regisztrációnál meg kell adnotok a karakter nevét, akit cosplayeztek, illetve a pontos forrást.
 •   Tapasztalataink alapján a Citromail, Freemail, Yahoo és Hotmailes emailcímek nem megbízhatóak, ha ilyen címet adsz meg, akkor nem tudjuk garantálni, hogy megkapod a szükséges visszaigazolásokat, információkat, és sajnos a reklamációkat sem tudjuk ebben az esetben elfogadni!
 •  Fontos! A csatolandó fájlok neve legyen úgy átalakítva, hogy csupa kis betű legyen, az ékezetes betűk legyenek átalakítva ékezet nélkülire, a szóközök helyett aláhúzás legyen, a különleges karakterek ne legyenek benne, kivéve a kötőjelet.

2. Kép a karakterről

 •  A kép útmutatóul szolgál mind a zsűri, mind a közönség számára, ezért fontos, hogy a lehető legjobban ábrázolja a karaktert, részletekkel együtt. Jó minőségű, nagy méretű képet töltsetek fel a karakterről.
 • Az olyan képet, amin nem látszik megfelelően a karakter, nem áll módunkban elfogadni. A kép lehet szerkesztett, több képből összerakott, de átszínezni tilos!
 • A képek felbontása minimum 1280*720 pixel legyen, jpg formátumban. Az ajánlott, ideális fájl méret 1920*1080 pixel és maximum 1 megabyte.

3. Zene

A színpadra vonuláskor bejátszott zenét mindenki maga tölti fel a regisztrációja során. Témájában lehetőleg legyen olyan, ami az adott karakter(ek)hez illik (pl. a főcímzenéből egy részlet, vagy háttérzene, de lehet teljesen szabadon választott is). A jelentkezés során a zenéket lehetőség szerint ellenőrizzük, de a szervezők nem vállalnak felelősséget a hibásan vágott vagy rossz minőségben feltöltött zenékért. Ha a zenék hossza meghaladja az előírt időkeretet, abban az esetben a jelentkezést visszautasítjuk.

 

A zene hossza

 •  Performance: 60-180 (egyéni) / 120-240 másodperc (csoportos, 3+fő)

 

Performance kategóriában lehetőség lesz az előadásokat a háttérben vetített videókkal színesíteni. Figyeljetek oda, hogy a videó ne vonja el a figyelmet magáról az előadásról, mert önmagában a videót a zsűri nem fogja értékelni!

Amennyiben videót töltötök fel, az tartalmazza a hanganyagot is, így azt külön nem kell feltölteni!

 

Ha videót szeretnétek küldeni, azt egy fájlmegosztó oldalra töltsétek fel, lehetőség szerint dropboxra, google drive-ra, mega-ra, stb., és a linkjét adjátok meg a leírásban. (Ha google driveot használtok, állítsátok a linket bárki számára megtekinthetővé, hogy ne kelljen hozzáférést kérni)

 

A videó használata természetesen nem kötelező.

A videó hosszát kötelező beírni a leírásba! (pl.: meszaros_ildiko.avi05:00)

Paraméterek:

 • Konténer: .AVI, .MP4, .MKV, .WMV
 • Framerate: min. 23.97 fps, max. 29.97 fps
 • Minimum felbontás: 960×540 (16:9) 
 • Maximum felbontás: 1920×1080 (16:9) 
 • Maximális időtartam: 4 perc

Figyelem: az előadás alatt nem lehet váltani a zenei formátum és a videó formátum között! Akik videót töltenek fel, azok a videóba vágják bele az előadásuk hangjait és zenéit, mert nem lesz lehetőség váltásra.

 

A vidókat csak ilyen formában fogadjuk el, amennyiben ez nem teljesül, a regisztráció érvénytelen! Érvénytelen regisztráció esetén értesítünk titeket a hibáról email-ben.

4. Kérések, konferálói szöveg és “Így készült” képek

 • Lehetőségetek van feltölteni képeket a ruhakészítés folyamatáról és ehhez lehet csatolni valamilyen szöveges dokumentumot, melyben leírhatod a zsűrinek, a jelmez elkészülésének fázisait.
 • A jelmez kapcsán a konferáló fog mondani pár mondatot, amit a versenyző előzetesen a jelentkezéséhez csatolt (ettől azonban a konferáló adott esetben eltérhet, a rendelkezésre álló idő vagy a körülmények függvényében).
 •  A konferálói szövegnek azt kell tartalmaznia, amit szeretnétek, hogy a konferáló elmondjon a karakteretekről vagy a jelmezetekről a színpadra lépés előtt.
 • A felkonferálásra elég 1-2 mondat, amiből a közönség sejtheti kit is fognak nemsokára látni.
 • A leírásnak kötelezően tartalmaznia kell a feltöltött zene hosszát! (pl.: meszaros_ildiko.mp3 hossza: 00:54)
 • Érvénytelen regisztráció esetén értesítünk titeket a hibáról email-ben.

Természetesen bárki nyugodtan beöltözhet versenyen kívül is! Ha bármi kérdés vagy probléma merülne fel, bátran írjatok az info@cosplay.hu címre.

A VERSENY SZABÁLYZATA

A jelentkezők akár mind a két kategóriában indulhatnak!

Mind a két nap a legjobb három versenyzőt díjazzuk, köztük oszlik el az 500 000 Ft összdíjazás!

PERFORMANCE (ELŐADÁS)

Aki ebben a kategóriában kíván versenyezni, annak a feladata az adott szereplő minél pontosabb (vagy szórakoztatóbb) eljátszása lesz. Természetesen az élethű ruha itt is fontos, de a kosztümkészítéssel ellentétben itt az értékelést erősen befolyásolja az is, hogy hogyan alakítja a versenyző az adott szereplőt. A színpadon is folyamatosan a szereplőt kell játszania: azaz úgy kell beszélnie és viselkednie, mintha ő lenne a választott karakter. Természetesen egy rövid jelenetet is eljátszhat, vagy eljátszhatnak, mivel egyénileg és csoportosan is lehet nevezni.

Az előadásra maximum 4 perc áll a versenyzők rendelkezésére, és aki túllépi ezt a határt, azt kizárjuk a versenyből, mindenféle további indoklás nélkül!

Maximum 8 fő lehet egy csoport.

 

Pontozási szempontok

 • Kreativitás, ötletesség
 • A versenyző milyen mértékben tudja külsejében és viselkedésében visszaadni a karaktert.
 • Koreográfia

FONTOS INFORMÁCIÓK A VERSENYRŐL

 • A versenyre való jelentkezés határideje után zenét vagy képet változtatni NEM lehet semmilyen módon. Ha utólag derül ki, hogy hibás zenét raktál fel, akkor sem áll módunkban javítani.
 • A fegyvereket ezúttal sem vesszük el tőletek, de megkérünk mindenkit, hogy lehetőleg ne hozzon igazi fegyvert. (Lőfegyvereket és/vagy valódi szúró/vágó fegyvert a rendezvényre behozni szigorúan tilos! Kérjük ezeket otthon hagyni!)
 • A versenyszámokban nyílt láng vagy pirotechnikai eszköz használata szigorúan TILOS! Ezek használata a versenyből való kizárással jár!
 • A versenyben élő állat nem vehet részt! Az állatot a színpadra nem áll módunkban felengedni, a versenyzőt automatikusan kizárjuk a versenyből!
 • Úgy időzíts, hogy a zenéd végére maximum egy rövid meghajlás legyen, mert azonnal konferálják fel a következő versenyzőt.
 • Ha bármiben is bizonytalan vagy akkor kérdezz meg egy ottani szervezőt.
 • Ha valami kelléket kell felvinned az előadásodhoz, akkor azt előre jelezd a dokumentumban és a helyszínen is mondd, hogy mi kell és hova. A segítők a színpad mellett segítenek felvinni/lehozni a kellékeket.
 • Ha szemetelsz a színpadon, akkor mielőtt elhagyod a színpadot, szedd össze a nagyját.
 • Ne dobálj a közönségnek olyan tárgyakat, amik sérülést okozhatnak! (Finom a Mars csoki, de nem kellemes, ha az ember fejéhez vágják)
 • A konferálókat, a zsűrit vagy a közönséget nem vonhatod be a színpadi fellépésedbe. Lényeg, hogy meglepetésből senki se kapja ölbe a konferáló hölgyeket, vagy ne borítsa a zsűrire az asztalt (nem igazán értékeljük az ilyen akciókat és majdnem biztos, hogy kizárjuk a versenyből)!
 • A közönség türelme is véges, néha egy rövidebb, de csattanósabb színpadi felvonulás sokkal nagyobb sikert ér el, mint egy feleslegesen elhúzott. Erre figyeljen mindenki!

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mielőtt kérdést tennél fel a szervezőknek, ajánlott a szabályzat alapos átolvasása, és ha ott nem találod meg a választ, akkor nézd át ezeket a kérdéseket:

Fegyverekkel kapcsolatos információk

Fenntartjuk a jogot, hogy szükség esetén megváltoztassuk ezeket a szabályokat.