Budapest Comic Con - GY. I. K.
Kövess minket
Facebook Logo
logo

HUNGEXPO

/

2024. MÁJUS 18-19.

GY. I. K.

Minden infót itt megtalálsz, amire szükséged lehet!

Mi a Budapest Comic Con?

A Comic Con egy popkultúrális, műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő hatalmas buli. A látogatók többféle érdeklődési körrel rendelkeznek – és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni. A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására, mind a kiállítás részét fogják képezni. Magyarországon 2023 után újra találkozhattok egy rendezvény keretein belül, külföldi és hazai filmsztárokkal, nemzetközi cosplay és anime hírességekkel! Filmes előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, videójátékokkal és képregényekkel, kártyajátékokkal, e-sport versenyekkel, vásárlási lehetőségekkel és még sok egyéb színes programmal várunk Titeket.

Ki szervezi a rendezvényt?

A harmadik Budapest Comic Con-t ismét a MEEX International Kft., a PlayIT és a Mineshow rendezvénysorozatok szervezője.

Mi a rendezvény nyitvatartási ideje?

A Budapest Comic Con nyitvatartása a rendezvény mindkét napján 10:00-18:00. VIP vendégeink azonban már 9:00-tól bejuthatnak a rendezvény helyszínére.

Hol kerül megrendezésre a rendezvény?

Idén a HUNGEXPO ad otthont a Budapest Comic Connak. (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

Hogyan jutok el a tömegközlekedéssel a rendezvényre?

Ha M2-es metróval érkeznél a helyszínre: A Pillangó utcai megállótól körülbelül 15-20 percnyi séta a HUNGEXPO főbejárata.

Ha vonattal érkeznél a helyszínre: Kőbánya felső vasútállomástól körülbelül 10 percnyi séta a HUNGEXPO főbejárata.

Ha pedig elkerülnéd a sétát, akkor a 10-es buszt ajánljuk, amely az Örs vezér teréről indul.

Viselhetek jelmezt a rendezvényen, annak ellenére, hogy nem versenyezek?

Persze, sőt örülünk, ha jelmezben érkeztek!

Nem ismerek más rajongókat. Jöhetek egyedül?

Természetesen! A Budapest Comic Con kihagyhatatlan alkalom arra, hogy megismerj más rajongókat, akik hasonló érdeklődéssel bírnak.

Mi a különbség a belépőjegyek és a kiegészítőjegyek között?

A normál és VIP napijegyek, bérletek, amikkel részt vehetsz a rendezvényen. A belépőjegyekkel sajnos nem lehet minden programon részt venni, vannak olyan előadások, dedikálások, és fotós programok, amiken kizárólag plusz, a programra szóló kiegészítő jeggyel lehet részt venni. Ezeket a kiegészítő jegyeket a belépőjegyed mellé meg kell még vásárolni.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

A jegyárakról, s a jegytartalmakról itt tudsz tájékozódni: www.budapestcomiccon.hu/jegyvasarlas

Hol lehet jegyet vásárolni?

A rendezvényre elővételben a  www.budapestcomiccon.hu/jegyvasarlas oldalon tudod megvásárolni, illetve itt megtalálod a többi jegyvásárlási lehetőséget is.

Ki kell nyomtatnom a jegyem?

Nincs rá szükség, de javasoljuk ezt azért a személyes kényelmed érdekében (ha a telefon nem működik, vagy probléma merül fel a vonalkód-olvasóval stb.). A jegyeket a rendezvényre való belépéskor ellenőrzik.

Figyelem: A QR-kód/vonalkód csak egyszer szkennelhető be. A szkennelés után a jegy érvénytelenné válik, és nem használható fel újra. Kérjük, ne tedd közzé és ne oszd meg jegyedet online az esemény kezdete előtt.

A jegyemet mindig magamnál kell tartanom?

A jegyedet az első belépéskor karszalagra cseréljük, a rendezvény ideje alatt őrizd meg a karszalagodat!

Gondot okoz, ha más vásárolja jegyet, mint aki eljön vele?

Nem, a jegyek nincsenek nevesítve, azaz bárki bejöhet vele, azonban a jegyen lévő QR/vonalkód csak egyszer használható fel.

Elhozhatom a gyermekemet is?

A rendezvény alapvetően felnőtteknek, és fiatal felnőtteknek szól, de természetesen saját felelősségedre elhozhatod a gyermekedet is. A rendezvény 5 éves kor alatt ingyenes.

Elhozhatom-e a kutyámat, macskámat, házi kedvencemet?

Nem, a rendezvény területére nem lehet háziállatot (macska, kutya, patkány, stb) behozni.

Vannak különböző bejáratok a napi jegyek, a hétvégi jegyek és a VIP jegyek tulajdonosai számára?

Igen, külön kitáblázott sorokban jönnek be a különböző jegytípussal rendelkező látogatók. A beléptetésre vonatkozóan a rendezvény előtt fokozottan figyeld a weboldalunkat, a FB oldalunkat, illetve ha online vásárolod a jegyedet, akkor a postafiókodat. Részletes tájékoztatást fogtok kapni a belépésről, a szolgáltatásokról, és programokra vonatkozó speciális információkról.

Mit jelent a VIP jegy birtokosa lenni?

Ezzel a jegytípussal, VIP vendégként élvezheted a rendezvényt, azaz: jogosult vagy gyorssorok használatára (a belépésnél, és az előadásoknál egyaránt), ha ilyen jegyed van, jogosult vagy elsőbbségi foglalásra a dedikáló, és fotós előadások kiegészítő jegyeinél (azaz jobb helyekhez juthatsz egy téged érdeklő programon). Nem mellesleg a belépéskor kapsz egy Budapest Comic Con VIP csomagot, amiben limitált kiadású con ajándékok lesznek. Ha a 2 napos bérleteddel elfáradnál a rendezvényen, élvezheted a VIP Lounge pihentető élményét, frissítővel, snackkekkel.

Elhagyhatom a fesztivált, majd visszatérhetek ugyanazon a napon?

Igen, a jegyedet karszalagra cseréljük, amivel nyugodtan ki-be járkálhatsz a rendezvényről...

Milyen frissítő lehetőségek vannak?

A rendezvény területén több büfé is lesz, foodtrackek, és egyéb fogyasztási lehetőségek.

Elvesztettem valamit. Hol találom?

A rendezvény alatt a talált és leadott tárgyakat a rendezvény Info Pontján gyűjtjük. Keresd meg az Info Pontot, ahol kollégáink segítenek majd neked. A rendezvény után nálunk maradt tárgyakat, pedig a Szent István körút 29. szám alatt található irodánkban tudod átvenni.

Készíthetek fényképeket és videókat a rendezvényen?

Igen, örülünk, ha megosztod az élményeidet a redezvényről a közösségi médiában a telefonod által készített képekkel. Annyit kérünk, ahol csak tudod használd a #budapestcomiccon hashtag-et.

Fontos: nagy kamerák előzetes akkreditáció nélkül nem engedélyezettek. Ennek ellenére egy esemény során a fényképezés csak az esemény kezdete után 5 perccel, illetve a befejezése előtt 5 perccel engedélyezett. Egyes események/programok kifejezetten tilthatják a fotózást és a forgatást.

Fontos! Tilos a vendégekkel fényképezkedni, kivéve a hivatalos fotós kiegészítő jegyes programokon. Ha megsérted a szabályokat, fenntartjuk a jogot, hogy kiutasítsunk a helyszínről, a jegyed visszatérítése nélkül. Mindenképpen olvasd el majd a kiegészítő jegyek használatáról, és a dedikáló és fotós események házirendjéről szóló szabályainkat, melyeket lentebb találsz! 

A rendezvényről megjelennek fényképek és videófelvételek nyilvános felületeken?

A belépőjegy megvásárlásával, és a rendezvény területére belépéssel tudomásul veszed, hogy a rendezvényről hang- és képfelvételt készíthet a szervező, ennek megfelelően a látogató a rendezvényen történő részvétellel hozzájárul arcának megjelenésének rögzítéséhez és esetleges közléséhez. A Budapest Comic Con vonatkozásában közzétett kép- és hangfelvételek miatt a látogatók semmilyen követelést nem támaszthatnak a szervezővel szemben.

Kiállító vagyok, szeretnék jelentkezni, hogyan tehetem meg?

Kérjük írj egy e-mailt a vasarter@budapestcomiccon.hu e-mail címre!

Újságíró, fotós, cosplayer, streamer, youtuber stb. vagyok. Mit jelent ez számomra?

Sajtó megkeresések és interjúk kapcsán kérjük az event@meex.hu e-mail címre írj levelet.

Színész zóna szabályai - Fotós és dedikáló zóna

Ki tartózkodhat a dedikáló zónában?

A fotós és dedikáló zónába kizárólag az adott időszakra érvényes kiegészítő jeggyel rendelkező látogató léphet be. Kísérő csak 18. életévét nem betöltött, vagy mozgásában korlátozott látogatóval jöhet be, azonban a fotón csak az érvényes jeggyel rendelkező személyek vehetnek részt!

Mikor mehetek be a fotózásra, dedikálásra?

A fotós-dedikáló zónában, előre meghatározott időszakban vannak jelen a meghívott vendégek. Az időbeosztásukat legkésőbb a rendezvényt megelező héten közzétesszük.

Mennyi ideig vannak jelen a fotós és dedikálós zónában a színészek?

A meghívott színészek 1-1 órás időtartamra vannak beosztva, azaz 1 óra fotós és 1 óra dedikálós etap van minden színésznek naponta. 

Mikor ékezzek a fotós és dedikálós zónához?

Ahogy korábban említettük, a meghívott színészek 1-1 órás időtartamra vannak beosztva, azaz 1 óra fotós és 1 óra dedikálós etap van minden színésznek naponta. Éppen ezért fontos, hogy akinek az adott színészhez kiegészítő jegye van, minimum 5 perccel a meghirdetett időpont előtt álljon be a színészhez kijelölt sorba.

Mi van akkor, ha több színészhez is van jegyem?

Amennyiben valakinek több, egy időpontban a fotós/dedikáló zónában jelen lévő színészhez jegye van, az jelezze a zóna bejáratánál a kollégánknak, mert előnyt élvez a sorban állásnál!

Letudhatom egyszerre a fotót és az aláírást is?

A színészek nem dedikálnak és fotózkodnak egyszerre! Hiába van valakinek egy adott színészhez mindkét fajta jegye, a két jegy érvényesítése csak más-más időpontban lehetséges!

Otthon hagytam a dedikálós füzetem! Kapok valamit, amire a színész aláírhat?

A dedikálásokhoz a szervezők előre kinyomtatott képeket biztosítanak, melyeket a zóna bejáratánál kap meg a dedikáló jeggyel rendelkező látogató.

Saját tárgyat vihetek magammal aláíratni?

Saját tárgy (relikvia, képregény, képeslap, poszter, stb) maximum 1 db aláíratható. Fegyver relikvia esetében minden esetben ellenőriztetni kell a bejáratnál az adott tárgyat! Tilos a vendégekre nézve sértő, megalázó, sexista képeket dedikáltatni. A szervező fenntartja a jogot arra, hogy egyes tárgyakat nem enged dedikáltatni. 

A fotózásnál készül rólam profi kép is vagy csak a telefonomat használhatom?

 A fotós jeggyel rendelkezőknek profi fotóst biztosítunk! A profi fotós által készített képeket a rendezvény másnapján lehet letölteni az általunk megadott felületről. Ezen felül a helyszínen lévő kollégánk a fotós jeggyel rendelkező vendég telefonjával kérésére készít képet!