Kövess minket
Facebook Logo
logo

Minden infó, amire szükséged van!

Ultimate Guide

Kedves COMIC CON rajongó! 
 

2,5 ÉV HOSSZÚ VÁRAKOZÁS UTÁN... 
HOLNAP VÉGRE ÉLTRE KEL AZ ELSŐ BUDAPEST COMIC CON!!

Szeretnénk tájékoztani néhány fontos dologról a BUDAPEST COMIC CON beléptetésével kapcsolatban. 

 

Helyszín: HUNGEXPO (1101 Budapest, Albertirsai u. 10.) 

Dátum: 2022.06.11-12. SZOMBAT-VASÁRNAP 

Nyitva tartás: 10:00 – 18:00-ig (megjelölt elővételes jegyekkel belépés 1 órával korábban) 

 

A PARKOLÁS A HUNGEXPON ÉS AZ ALBERTIRSAI ÚTON INGYENES. 

 
Autóval a Kerepesi út felől érkezve is belecsatlakozhatsz az Albertirsai útba, de Kőbánya felől a Fehér út irányából is megközelítheted a helyszínt. A Pesti út irányából a Jászberényi út felől is érkezhetsz. 

 - 2-es metróvalaz Örs vezér tér felé, onnan gyalogosan a Pillangó útcai metrómegállótól (kb. 15 perc).  

 - 37 vagy 37A villamossala Blaha Lujza tértől, a Népszínház utcából >> Köbánya felső vasútállomás megállóig  

 - Vonattal a Keleti pályaudvarból Kőbánya felső állomásig.

 - Kerékpárral a Kerepesi út felől az Albertirsai úton az I-es kapuig. 

Beengedés- így juthatsz be a BCC-re, figyelj mert jegytípusonként eltérhet!

2020-ban, vagy 2021-ben vetted a jegyedet?

Mi lesz a jegyeddel? Kapsz másikat? Mivel tudsz belépni?
FONTOS! Minden 2020. február óta megvásárolt jegy, ha nem lett visszatérítési igény benyújtva rá, az eredeti formátumában érvényes a rendezvényre.
Azaz kérjük, azt hozd magaddal kinyomtatva, vagy a telefonodon bemutatva a rendezvényre!

 

Nekem jár STARTER KIT csomag, ezt hol kapom meg?

Ezt a csomagot a rendezvényről kifelé menet fogod átvenni, a 3-as fogadóban.

 

Mi alapján kapom meg a csomagomat?
NÉZD MEG AZ EMAIL FIKÓDAT!
Mindenki, akinek jár a STARTER KIT kapni fog egy email-t, ez az e-mail fog segíteni a csomag átvételében.

 

MIKOR NYITNAK A PÉNZTÁRAK?

10 órától nyitnak a pénztáraink a 3-as Fogadóban.

 

Milyen jegyeket tudom vásárolni a rendezvény napján? 

NORMÁL NAPIJEGY: 10500 Ft

UPGRADE JEGY A PlayIT SHOW jegy mellé: 3500 Ft

 

MILYEN KEDVEZMÉNYEK VANNAK AMIVEL ÉRDEMES SZÁMOLNOM?

TÖLTSD LE AZ EVENTURE APPOT indulás előtt, és válassz a megérős kuponjaink közül

 FONTOS! INDULÁS ELŐTT MINDENKÉPPEN TÁJÉKOZÓDJ A RENDEZVÉNY WEBOLDALÁN, ÉS A BUDAPEST COMIC CON OFFICIAL FACEBOOK OLDALÁN!

 

Eventure App Store

Eventure Google Play

Ajándék átvevő pont

A térképen piros "A"- val  jelöltük az AJÁNDÉK PONTOT, ahol a STARTER KIT csomagodat tudod  majd kifelé menet átvenni.

A VIP Ajándékodat a rendezvényen, a 01 VIP/EXCELLENT VIP/COLLECTOR’S ZÓNÁBAN tudod átvenni.

A rendezvény térképe

Színpadi programok

Fotós és dedikálós menetrend

Jelmezviseléssel és kellékviseléssel kapcsolatos szabályok

Mi a Budapest Comic Con?

A Comic Con egy popkultúrális, műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő hatalmas buli. A látogatók többféle érdeklődési körrel rendelkeznek – és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni. A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására, mind a kiállítás részét fogják képezni. Magyarországon első ízben találkozhattok egy rendezvény keretein belül, külföldi és hazai filmsztárokkal, nemzetközi cosplay és anime hírességekkel! Filmes előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, videójátékokkal és képregényekkel, kártyajátékokkal, e-sport versenyekkel, vásárlási lehetőségekkel és még sok egyéb színes programmal várunk Titeket augusztusban.

Ki szervezi a rendezvényt?

Június 11-12-én rendezi meg az első budapesti Comic Cont a MEEX International Kft., a PlayIT és a Mineshow rendezvénysorozatok szervezője. Sajtó megkeresések és interjúk kapcsán kérjük a karig.dora@meex.hu és buttl.krisztian@meex.hu e-mail címekre írj levelet.

Mi a rendezvény nyitvatartási ideje?

A Budapest Comic Con nyitvatartása a rendezvény mindkét napján 10:00-18:00.

Hogyan jutok el a fesztiválra?

A PlayIT ÉS A BUDAPEST COMIC CON a HUNGEXPO 3-as KAPUJÁN KERESZTÜL LÁTOGATHATÓ! A PARKOLÁS A HUNGEXPON ÉS AZ ALBERTIRSAI ÚTON INGYENES. HELYSZÍN: 1101 Budapest, Albertirsai u. 10. Autóval a Kerepesi út felől érkezve is belecsatlakozhatsz az Albertirsai útba, de Kőbánya felől a Fehér út irányából is megközelítheted a helyszínt. A Pesti út irányából a Jászberényi út felől is érkezhetsz. 2-es metróval az Örs vezér tér felé, onnan gyalogosan a Pillangó útcai metrómegállótól (kb. 15 perc). 37 vagy 37A villamossal a Blaha Lujza tértől, a Népszínház utcából >> Köbánya felső vasútállomás megállóig Vonattal a Keleti pályaudvarból Kőbánya felső állomásig. Kerékpárral a Kerepesi út felől az Albertirsai úton az I-es kapuig.

Nem ismerek más rajongókat. Jöhetek egyedül?

Természetesen! A Budapest Comic Con kihagyhatatlan alkalom arra, hogy megismerj más rajongókat, akik hasonló érdeklődéssel bírnak.

Viselhetek jelmezt a rendezvényen, annak ellenére, hogy nem versenyezek?

Persze, sőt örülünk, ha jelmezben érkeztek!

Mi a különbség a belépőjegyek és a kiegészítőjegyek között?

A Normál napijegyek, bérletek, és a VIP bérlet belépőjegyek, amikkel részt vehetsz a rendezvényen. A belépőjegyekkel sajnos nem lehet minden programon részt venni, vannak olyan előadások, dedikálások, és fotós programok, amiken kizárólag plusz, a programra szóló kiegészítő jeggyel lehet részt venni. Ezeket a kiegészítő jegyeket a belépőjegyed mellé meg kell még vásárolni. A dedikáló és fotós kiegészítő jegyekről hamarosan lesznek bővebb információink. Addig is kövess minket a weboldalunkon, és a rendezvény Facebook oldalán, ahol folyamatosan frissítjük a rendezvénnyel kapcsolatos információkat.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

A jegyárakról, s a jegytartalmakról itt tudsz tájékozódni:

Hol lehet jegyet vásárolni?

A rendezvényre elővételben a budapestcomiccon.hu oldalon tudod megvásárolni, illetve itt megtalálod a többi jegyvásárlási lehetőséget is.

Ki kell nyomtatnom a jegyem?

Nincs rá szükség, de javasoljuk ezt azért a személyes kényelmed érdekében (ha a telefon nem működik, vagy probléma merül fel a vonalkód-olvasóval stb.). A jegyeket a rendezvényre való belépéskor ellenőrzik. Figyelem: A QR-kód/vonalkód csak egyszer szkennelhető be. A szkennelés után a jegy érvénytelenné válik, és nem használható fel újra. Kérjük, ne tedd közzé és ne oszd meg jegyedet online az esemény kezdete előtt.

A jegyemet mindig magamnál kell tartanom?

A jegyedet az első belépéskor karszalagra cseréljük, a rendezvény ideje alatt őrizd meg a karszalagodat!

Gondot okoz, ha más vásárolja jegyet, mint aki eljön vele?

Nem, a jegyek nincsenek nevesítve, azaz bárki bejöhet vele, azonban a jegyen lévő QR/vonalkód csak egyszer használható fel.

Elhozhatom a gyermekemet is?

A rendezvény alapvetően felnőtteknek, és fiatal felnőtteknek szól, de természetesen saját felelősségedre elhozhatod a gyermekedet is. A rendezvény 3 éves kor alatt ingyenes.

Elhozhatom-e a kutyámat, macskámat, házi kedvencemet?

Nem, a rendezvény területére nem lehet háziállatot (macska, kutya, patkány, stb) behozni.

Vannak különböző bejáratok a napi jegyek, a hétvégi jegyek és a VIP jegyek tulajdonosai számára?

Igen, külön kitáblázott sorokban jönnek be a különböző jegytípussal rendelkező látogatók. A beléptetésre vonatkozóan a rendezvény előtt fokozottan figyeld a weboldalunkat, a FB oldalunkat, illetve ha online vásárolod a jegyedet, akkor a postafiókodat. Részletes tájékoztatást fogtok kapni a belépésről, a szolgáltatásokról, és programokra vonatkozó speciális információkról.

Mit jelent a VIP jegy birtokosa lenni?

Ezzel a jegytípussal, VIP vendégként élvezheted mindkét napon a rendezvényt, azaz: jogosult vagy gyorssorok használatára (a belépésnél, és az előadásoknál egyaránt), ha ilyen jegyed van, jogosult vagy elsőbbségi foglalásra a dedikáló, és fotós előadások kiegészítő jegyeinél (azaz jobb helyekhez juthatsz egy téged érdeklő programon). Nem mellesleg a belépéskor kapsz egy Budapest Comic Con VIP csomagot, amiben limitált kiadású con ajándékok lesznek. Ha a 2 napos bérleteddel elfáradnál a rendezvényen, élvezheted a VIP Lounge pihentető élményét, frissítővel, snackkekkel.

Újságíró, fotós, cosplayer, streamer, youtuber stb. vagyok. Mit jelent ez számomra?

Sajtó megkeresések és interjúk kapcsán kérjük a karig.dora@meex.hu és buttl.krisztian@meex.hu e-mail címekre írj levelet.

Elhagyhatom a fesztivált, majd visszatérhetek ugyanazon a napon?

Igen, a jegyedet karszalagra cseréljük, amivel nyugodtan ki-be járkálhatsz a rendezvényről....

Milyen frissítő lehetőségek vannak?

A rendezvény területén több büfé is lesz, foodtrackek, és egyéb fogyasztási lehetőségek.

Elvesztettem valamit. Hol találom?

A rendezvény alatt a talált tárgyakat a rendezvény info-pontján gyűjtjük. Keresd meg az info-pontot, ahol kollégáink segítenek majd neked.

Készíthetek fényképeket és videókat a rendezvényen?

Igen, örülünk, ha megosztod az élményeidet a redezvényről a közösségi médiában a telefonod által készített képekkel. Annyit kérünk, ahol csak tudod használd a #budapestcomiccon hashtag-et. Fontos: nagy kamerák előzetes akkreditáció nélkül nem engedélyezettek. Ennek ellenére egy esemény során a fényképezés csak az esemény kezdete után 5 perccel, illetve a befejezése előtt 5 perccel engedélyezett. Egyes események/programok kifejezetten tilthatják a fotózást és a forgatást. Fontos! Tilos a vendégekkel fényképezkedni, kivéve a hivatalos fotós kiegészítő jegyes programokon. Ha megsérted a szabályokat, fenntartjuk a jogot, hogy kiutasítsunk a helyszínről, a jegyed visszatérítése nélkül. Mindenképpen olvasd el majd a kiegészítő jegyek használatáról, és a dedikáló és fotós események házirendjéről szóló szabályainkat! (Részletek hamarosan...)

A rendezvényről megjelennek fényképek és videófelvételek nyilvános felületeken?

A belépőjegy megvásárlásával, és a rendezvény területére belépéssel tudomásul veszed, hogy a rendezvényről hang- és képfelvételt készíthet a szervező, ennek megfelelően a látogató a rendezvényen történő részvétellel hozzájárul arcának megjelenésének rögzítéséhez és esetleges közléséhez. A Budapest Comic Con vonatkozásában közzétett kép- és hangfelvételek miatt a látogatók semmilyen követelést nem támaszthatnak a szervezővel szemben.

Milyen dedikálásokon és közös fotózkodásokon tudok majd részt venni?

A dedikáló és fotós rendezvényekről folyamatosan tájékoztatunk a rendezvény weboldalán, és facebook oldalán.

Milyen szabályok vonatkoznak a vendégekkel kapcsolatos fényképekre és autogramokra?

A dedikáló és fotós programoknak, a dedikáló és fotós jegyek értékesítésével egyidejűleg fognak kikerülni a szabályai a rendezvény weboldalára.

Kiállító vagyok, szeretnék jelentkezni, hogyan tehetem meg?

Kérjük írj egy e-mailt a vasarter@budapestcomiccon.hu e-mail címre!

Mi a VIP Lounge?

A VIP Lounge kizárólag VIP jeggyel rendelkező látogatók számára fenntartott exkluzív pihenő zóna, ahol megpihenhetsz a rendezvény alatt, és közben nassolhatsz snackeket, vagy ihatsz egy üdítőt.

SZÉP kártyám van, tudok ezzel jegyet vásárolni?

Jelenleg online jegyvásárlásnál nem, de a Meex Irodájában hétköznap 9-17 óra között lehet OTP és KH SZÉP kártya szabadidő zsebéből jegyet vásárolni. (Címünk: 1095 Budapest, Soroksári u. 48 - Malom Bisztró, MEEX Iroda) Illetve OTP és KH SZÉP kártyával előre utalással tudsz jegyet vásárolni. Ebben az esetben írj nekünk az info@budapestcomiccon.hu e-mail címre, és kollégáink felveszik veled a kapcsolatot!

MKB SZÉP kártyám van, tudok ezzel jegyet venni?

Sajnos nem tudunk elfogadni MKB SZÉP kártyát.

Kedves látogatók/cosplayerek!

Ti gazdagítjátok a rendezvényt, ez nem kérdéses.  Ennek ellenére szeretnénk megkérni benneteket, hogy vegyétek figyelembe az alábbi szabályokat a Budapest Comic Conon való jelmezviseléssel és különösen a kellékek viselésével kapcsolatban:

Megengedettek az alábbi (fegyverszerű) kellékek, amelyek a következőkből készültek:

- kartonból

- habszivacs

- polisztirol

- műanyag (pl. Worbla vagy Cosplayflex)

- könnyű fa (pl. balsafa; amennyiben  nem a faanyag a domináns anyag)

- egyéb könnyű anyagok

Megengedett még:

- íjak (amennyiben nem rendelkeznek működő íjhúrokkal)

- puha hegyű nyilak

- lőfegyver-szerű kellékek (amennyiben minden lőfegyver csöve- lőfegyver-szerű kellék minden lőfegyver-szerű kelléke egy jól látható színes fedéllel van lezárva).

A következő tárgyak általában tilosak a Conon:

- működő lőfegyverek (beleértve az airsoft pisztolyokat, légpuskákat vagy légpuskákat, paintball puskákat és gázpisztolyokat)

- működő lövedékes fegyverek (beleértve a fúvócsöveket, számszeríjakat, íjakat és nyilakat, ostoba húrokat, csúzlikat, vízilufikat és vízipisztolyokat).

- élesített fémpengéjű fegyverek (beleértve a baltákat, tőröket, késeket, kunai-kat, shurikeneket, kardokat, kardbotokat és bunkókéseket).

- robbanóanyagok (beleértve a petárdákat és tűzijátékokat)

- vegyi fegyverek és személyi védelmi fegyverek

(beleértve a gázspray-t és a paprikaspray-t, valamint a sokkolót)

- tompa (ütő) fegyverek (beleértve a bokszereket, mindenféle ütőfegyvert és a bokszereket)

gumibotok, bunkósbotok/harcoskalapácsok, tüskés bunkósbotok és nunchaku)

- kemény, fegyverszerű vagy terjedelmes kellékek (beleértve a következő anyagokból készült kellékeket is

keményfa, fém, üvegszál és üveg)

- olyan eszközök, amelyek túlzott zajt okoznak, mint például a vuvuzela

Kérdés esetén forduljon a következő címre: info@cosplay.hu

A jelmezek és kellékek méretét nem korlátozzuk, de kérjük, hogy legyetek biztonságosak és körültekintőek a kongresszuson, mert MINDEN kárért, ami a kongresszus vagy mások tulajdonában keletkezik, ti vagytok a felelősek. A személyi sérülésekért is ti vagytok a felelősek, hacsak a törvény másként nem rendelkezik.

Fenntartjuk a jogot, hogy szükség esetén megváltoztassuk ezeket a szabályokat. 

Ezek ellenőrzése érdekében kérjük, hogy a conra való belépés után azonnal jelentkezzetek a fegyverellenőrzésnél, ahol a kellékeiteket ideiglenesen felcímkézzük.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a tényleges besorolást csak a helyszínen, a fegyverellenőrzésnél lehet elvégezni. Ez a döntés végleges. Ha a kelléked nem engedélyezett, akkor a fegyverellenőrzésnél hagyhatod, és a kongresszus elhagyásakor újra átveheted. A megőrzésért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Mindezek tudatában reméljük, hogy sokan jelmezben érkeztek, és jó szórakozást és jó szórakozást kívánunk a Budapest Comic Conon!

A fotós és dedikáló kiegészítő jegy felhasználásának szabályai

1. A fotós és dedikáló zónába kizárólag az adott időszakra érvényes kiegészítő jeggyel rendelkező látogató léphet be. Kísérő csak 18. életévét nem betöltött, vagy mozgásában korlátozott látogatóval jöhet be!

2. A fotós és dedikáló zónában be kell tartani a kulturált érintkezés szabályait, ügyelni kell a meghívott színészek és a helyszíni felelősök kéréseire! Nem megfelelő viselkedés esetén a szervezőnek joga van kizárni a programból a szabályokat megszegőt.

3. A fotós-dedikáló zónában, előre meghatározott időszakban vannak jelen a meghívott vendégek. Az időbeosztásukat legkésőbb június 4-ig közzétesszük.

4. A meghívott színészek 1-1 órás időtartamra vannak beosztva, azaz 1 óra fotós és egy óra dedikálós etap van minden színésznek naponta. Éppen ezért fontos, hogy akinek az adott színészhez kiegészítő jegye van, minimum 5 perccel a meghirdetett időpont előtt álljon be a színészhez kijelölt sorba.

5. Amennyiben valakinek több, egy időpontban a fotós/dedikáló zónában jelen lévő színészhez jegye van, az jelezze a zóna bejáratánál a kollégánknak, mert előnyt élvez a sorban állásnál!

6. A színészek nem dedikálnak és fotózkodnak egyszerre! Hiába van valakinek egy adott színészhez mindkét fajta jegye, a két jegy érvényesítése csak más-más időpontban lehetséges!

7. A dedikálásokhoz a szervezők előre kinyomtatott képeket biztosítanak, melyeket a zóna bejáratánál kap meg a dedikáló jeggyel rendelkező látogató.

8. Saját tárgy (relikvia, képregény, képeslap, poszter, stb) maximum 1 db aláíratható. Fegyver relikvia esetében minden esetben ellenőriztetni kell a bejáratnál az adott tárgyat! Tilos a vendégekre nézve sértő, megalázó, sexista képeket dedikáltatni. A szervező fenntartja a jogot arra, hogy egyes tárgyakat nem enged dedikáltatni.  

9. A fotós jeggyel rendelkezőknek profi fotóst biztosítunk! A profi fotós által készített képeket a rendezvény másnapján lehet letölteni az általunk megadott felületről. Ezen felül a helyszínen lévő kollégánk a fotós jeggyel rendelkező vendég telefonjával kérésére készít képet!

 

Köszönjük, hogy a szabályainkat elolvastad és ezeket betartod, betartatod!

Jó szórakozást és sok élményt kívánunk!

A szervezők.