Fantasy Zone programok
Fantasy Zone programok
Magyar Buhurt Szövetség

Párbajok és csoportos küzdelmek, középkori páncélban és fegyverekkel.

A lovagi tornák szellemiségét idéző full-kontakt küzdősport.

Idén is lehetőséged lesz közelről megnézni és kipróbálni a sport soft változatás.

Igazi páncélos lovagok idézik fel nekünk a középkort egy hamisíthatatlan Buhurt tornával.

A buhurt egy olyan full contact páncélos vívás, amely sportágként ma Magyarországon is űzhető.  A Magyar Buhurt Szövetség idén is megidézi nekünk  aközépkori lovagi tornák világát. 

Ha a bemutatók során kedved támad, csak beszélj a lovagokkal és csapj bele Te is!

Aurora Borealis Történelmi Hagyományőrző Kulturális Egyesület
Idén is velünk lesz az Aurora Borealis. Az eredetileg 8-11. századi történelmi életmódrekonstrukciós céllal létrejövő egyesület, a 2018-as indulás óra mára bővültek egy 14.századi rekonstruktőr csapattal, a Güglerekkel és az elsősorban történelmi vívást sportként űző Ulfhednar Viking Vívó Klubbal. A Budapest Comic Conon a Flokken és az UVFC képviseli az egyesületet.
Bemutatónk toborzó célzatú is. Gyertek el, tanuljatok a vikingekről, edzetek velünk, és csatlakozzatok!
II. Világháborús Amerikai Katonai-Polgári Hagyományőrző RKE

Immáron több, mint 18 éve elhivatottan őrzi a második világháborús amerikai és brit katonai hagyományokat a II. VH Amerikai RKE csapata. Eredeti és korhű egyenruhák, felszerelések viselésével és az érdeklődők részére szóló rendhagyó történelemórákkal. Kiállításaik alkalmával nézőik elé varázsolják az 1940-es évek hangulatát és korszakát, a nyugati szövetségesek katonai kultúrájának és rendszeresített eszközeinek bemutatásával. Diorámáik, korabeli tábori képet és hangulatot tükröznek, alakulatuk személyi állománya pedig az adott történelmi kort igyekszik feleleveníteni.

Csöppenj vissza velük Te is az 1940-es évekbe!

Blood on the Clokctower Hungary
"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy békés kis városka: Blöffháza. Egyik nap egy pokoli égzengés kísérte vihar közepette hangos sikolyra lesztek figyelmesek. Kirohantok a város főterére, ahonnan a sikoly hallatszott, ahol holtan találjátok hőn szeretett Városotok mesélőjét. A látvány nem mindennapi, ugyanis felnyársalták az óratorony nagymutatójára. Esőcseppekkel keveredett vére csöpög az óratorony előtti macskakövekre. Ez egy gonosz erő munkája volt - egy Démoné, aki éjjel gyilkol, nappal pedig emberi alakot vesz fel."
Meginvitálunk titeket a Gonoszok és a Városlakók harcára. Cél a Városlakóknak megtalálni a Démont és kivégezni amíg a nap fénye legyengíti őt. A Démon feladata elbújni és esténként amikor ereje teljében van a szövetségesei segítségével megölni a Városlakókat (vagy esetleg a saját szövetségeseit is?). Egy izgalmas, social deduction játékról van szó, amit most Te is kiróbálhatsz! https://www.facebook.com/groups/botchungary/
Két Kard Iskolája
„Nem az ellenfél megsemmisítése a lényeg, hanem saját hibáink, gyöngéink legyőzése.” A Nitó-jutsu Seishin-ryu stílust Karsai János 9. danos mester képviseli Magyarországon, melynek feladata és célja a személyiség fejlesztése a harcművészet útján. A különböző pusztakezes és karddal végrehajtott technikák csiszolják a tanítvány személyiségét, fejlesztik akaraterejét. Bemutatónkon az általunk forgatott fegyverek a katanának (szamurájkardnak) használatából adunk ízelítőt az érdeklődőknek. Várunk mindenkit szeretettel, akit érdekel a harcművészet, vagy kipróbálná milyen csatázni szamuráj módra.
Stargate Command Hungarian Site
A Stargate Command Hungarian Site 12 évvel ezelőtt alakult meg egy maroknyi rajongó által. Ez idő alatt saját magunk szórakoztatásán túl már elkezdtünk azon fáradozni, hogy a rajongóknak is nyújtsunk némi szórakozást.Ennek köszönhetően ma már lehetőség van ingyen fotózkodni a kialakított díszletben, amiben megtalálható egy 4 méteres csillagkapu tárcsázóval, fegyversimogatóval és jelmezekkel. A fotóhoz a kiállított fegyvereket, tárgyakat és cosplayeket is fel lehet venni. Várunk a kiállításunkhoz minden lelkes rajongót egy fotó vagy néhány kedves mondat erejéig.
Hard Logic Games
A magyar fejlesztésű Aréna Mesterei egy gyűjthető kártyákon alapuló kétszemélyes stratégiai társasjáték, melyben egy fantasy világ rendkívüli és változatos lényeit mérettetjük meg egymással egy arénában. A harc menetét edzők segítik, az erőforrásunkat zsetonmezők biztosítják, a lényeket a megfelelő költségért cserébe pedig fejlesztésekkel és további hozzácsatolható képességekkel erősíthetjük. A játékmenetben nincs keverés, laphúzás, sőt a dobókockákat is csak jelölésre használjuk, amivel a szerencsefaktor minimálisra csökken. A győzelemhez egyedül a játékos tudása és stratégiai érzéke szükséges. A játékot a Hard Logic Games gondozásában adták ki 2023ban, ekkor találkozhatott vele elsőként a nagyközönség. Azóta is felívelő, töretlen sikerét mutatja, hogy 2024re a harmadik szettet adták ki a kártyákból, rendszeres klubok biztosítják a verseny- és játéktanulási lehetőségeket immáron négy városban, és további nagyívű tervek vannak előkészületben mind klubalapítás, mind kártyakiadás és fejlesztés terén. A játékmechanika tökéletes balanszát patikamérlegen számolták, ezáltal az összefüggések és lehetőségek széles tára garantálja a jó szórakozást a játékidő 2040 percére, az egyedi tervezésű dizájn pedig magával ragadja az embert, hogy elvesszünk ebben a sosem látott, nagyszerű fantasy világban.
Lycan Stúdió

A Lycan stúdió egy nemzetközi kiadó, főleg magyar tagokkal. Fő tevékenysége a játékfejlesztés, de az évek alatt jelentett már meg antológiát és képregényt is. 3 sikeres kickstartert követően a játékaik a világ számos országába eljutottak és több ezres példányszámban keltek el, melyeket lehetőségetek lesz kipróbálni a Comicconon! Kiadványaikat a közös világ köti össze, melynek különlegessége, hogy bár a mi történelmünkön alapul, a 17. században kitört boszorkánypestis hatására az elhunytak élőhalottakként térnek vissza. Ennek, és az ezzel egy időben megébredt mágiának köszönhetően az addig ismert világ darabjaira hullik, új hatalmak emelkednek fel, egész országok néptelenednek el és feltűnik egy új értékes nyersanyag: a vérkristály. 

A megmaradt emberiség jól védett menedékek mögött próbál túlélni és megőrizni valamit a régi birodalmakból

Rollins Publisher
Kiadónk 2021 óta foglalkozik szerepjáték kiadással. Egy ideje belevágtunk a társasjátékfejlesztésbe is és ennek első gyümölcsét a Comic con alkalmával már tesztelhetitek is! A Gallia: Circus Maximus egy pakliépítős kártyajáték, ahol a kolosszeumban kell helytállnotok mindenféle őrületes tárgyak és főzetek segítségével. No persze, ebbe a közönség is beleszólhat. Kérdés, hogy ki marad talpon utoljára? A tesztelők nevei belekerülnek a játék köszönetrovatába, illetve a játék megjelenése során kedvezményes előrendelésre jogosultak majd. Továbbá kiadónk szerepjátékai közül is kipróbálhattok néhányat rövid kalandok formájában! Ehhez minden kelléket biztosítunk, nektek csak a jókedveteket és kalandvágyatokat kell hoznotok. Szerepjátékos kiegészítőkkel és kiadványainkkal várunk bennetek a Rollins Publisher standjánál, természetesen kedvezményes áron!
"Sziasztok! Fekete Dani vagyok! Legtöbbetek az „Egy akatsukis élete” című animációs paródia révén ismerhet, de az elmúlt évtizedben a magyar képregényes világban is megtalálhattatok a „Széles mosoly” és a "Leo és Elton" című képregényeim kapcsán. Jelenleg legfőképpen a "Pangea TV" nevezetű youtube-on futó, animációs sorozatommal foglalkozom, melyhez már 3D nyomtatott figurák és kettő szériás kártyajáték is készült."
Benyák Zoltán
Találkozz Benyák Zoltánnal, és lapozz bele mágikus és realista, vagy modern fantasztikus történeteibe. Maszkos őrült doktorok, túlvilági utazások. Az író most olyan különleges sztorikat hozz nektek, mint A nagy illúzió, Az utolsó emberig, vagy a nemrég megjelent Requiem. Elérhetőségek https://moly.hu/alkotok/benyak-zoltan http://benyakzoltan.com/ zfactors@gmail.com https://www.instagram.com/benyakzoltan/ https://www.facebook.com/benyakzoltan/ https://moly.hu/alkotok/benyak-zoltan
DDD Printed Art
Keltsd életre képzeleted 3D nyomtatással. Üdvözlünk a DDD Printed Art oldalán, amely úttörő erő a 3D nyomtatás és játékgyártás világában. Bonyolult cosplay-kiegészítők, elbűvölő Fantasy és Sci-fi figurák, félelmetes fegyverek, rajzok és számtalan egyéb lebilincselő fanart megalkotására szakosodva mi vagyunk az Ön kapuja egy olyan birodalomba, ahol a képzelet nem ismer határokat. 🤩
Halmi Zsolt: Batman a sötét logav előadás
Az előadás címe: Batman: a sötét lovag 1938-tól beindul amerikában a szuperhős képregény. Els alakjai között van maga a Sötét lovag is vagy ahogy Superman nevezi: a világ legveszélyesebb embere. Ez a figura nem más mint Batman. Ha érdekel a karakter kialakulása, fejlődése kezdetektől napjainkig akkor szeretettel várlak az előadásomra :)
Steampunk
Mi lehet izgalmasabb, mint egy alternatív jelen a valóságban? A steampunk az ipari forradalmat fejleszti tovább egy fantasy világgá. Elhoztunk neked most egy kis szeletet ebből. Megismerheted a magyar alkotókat és a projektjeinket egyetlen pultban, fotózkodhatsz, és még akár nyerhetsz is. Vár a steampunk!