Budapest Comic Con - Képregényesek
Kövess minket
Facebook Logo
logo

BOK CSARNOK

/

2023. JÚNIUS 10-11.

https://www.mastercard.hu/hu-hu.html
https://www.kh.hu/bank
https://www.cinemacity.hu/
https://www.eon.hu/hu
https://radiocafe98.hu/
https://www.monsterenergy.com/hu-hu/
https://reflexshop.hu/
https://reflexshop.hu/
https://nmhh.hu/
https://www.dremel.com/hu/hu
https://www.zingburger.hu/
https://wacominfo.hu/
https://esport1.hu/
https://www.pcguru.hu/
https://tenyek.hu/
https://marieclaire.hu/

Az idei évben sikerült több híres és világszerte elismert képregényrajzolót elhozni a BCC-re. A vendégek listája folyamatosan bővül, érdemes folyamatosan visszanézni! 

A képregényrajzolókkal mindennap 10:30-12:00, valamint 14:00 - 16:00 között találkozhattok a képregényzónában!

col1 pic

Andrew Villone Szlovéniában élő amerikai képregényalkotó. Az elmúlt két évtizedet azzal töltötte, hogy végigjárta Európát és a Közel-Keletet,  ahol megismerte az ottani embereket és történetüket. A Dazzel az első kalandja a képregények világában, amely ezen utazásokból is inspirálódik.

A Dazzle egy nem lineáris történet, amely fő helyszíne egy mágiával fűtött cirkusz. A fantasy, az akció és a romantika keveréke, amely a világ számos történelmi korszakában, valós helyszíneken játszódik. Közel egy tucatnyi zseniális karaktert mutat be számunkra a szerző, de a középpontban egy fiatal árva Anabelle áll. A Dazzel egyik különlegessége, hogy az alkotó legtöbbször ihletet külföldi és kultikus filmekből, zenékből, valamint az általa bejárt országok kultúrájából. 

col1 pic

Brian amerikai képregényíró, az Eisner-díjas 100 Bullets sorozat szerzője, több száz képregénnyel a háta mögött. A New York Times bestsellerszerzője a DC Comics számára többek között a következő címeket írta: Joker, Luthor, and Rorschach (Lee Bermejoval), Comedian (J.G. Jones-szal), Sgt: Between Hell and a Hard Place (Joe Kubert-tel). 

A First Wave egyik tervezője, a DC Comics által nemrég felvásárolt, a DC fő folytonosságán kívül eső "pulp" karakterek új kiadványsorozatának. 2011-ben újraindítította a Wonder Woman sorozatot - The New 52 Cliff Chiang művésszel. 2012-ben két limitált sorozatot írt a Before Watchmen projekthez, melyek középpontjában a Comedian és Rorschach állt. 2016-ban gyakori munkatársával, Eduardo Rissóval az Image-nél elindította a 12 részes maxi-sorozatot, a Moonshine-t. 

col1 pic
Dave dél-afrikai születésű osztrák képzőművész, illusztrátor és képregényrajzoló, aki profi karrierjét 2001-ben kezdte meg a DC Comicsnál, mint tintás rajzoló.
A független képregény-színtér veteránja, aki az iparág számos legnagyobb cégének dolgozott szabadúszóként, és a képregényipar legtehetségesebb művészeivel dolgozott együtt.
Jelenleg a Marvel, a DC Comics és más különböző kiadók számára készített variáns és bolti variáns borítókra koncentrál, mint például a Justice League Dark, Poison Ivy, Silver Surfer Dark és Star Wars.

Legismertebb művei közé a képen látható Batman is beletartozik.
col1 pic

A Dr. Rocke névre hallgató művész, már 20 éve dolgozik tetoválóként, de sosem tudta elengedni a képregényrajzolás iránti szenvedélyét! Ezért úgy döntött, hogy mindent megtanul ahhoz, hogy egy sajátos stílust tudjon kialakítani és ezt az utat Youtube csatornáján keresztül dokumentálta!

Néhány száz videóval és számtalan órányi rajzolással később egy nagy projektbe vágott bele. Megrajzolta saját első könyvet, a Sasquatch Vikings-t, amit ceruzával és tollal készített!

col1 pic

Elena Casagrande a középiskola elvégzése után úgy döntött, hogy élete szenvedélyével, a rajzolással fog foglalkozni, és a római International School of Comics-ban folytatta tanulmányait. Iskolás évei alatt tanára, David Messina asszisztense lett, és az IDW Publishing-nál kezdett dolgozni.

Az Egyesült Államokban a Marvelnek alkot, olyan karaktereket ábrázolva, mint Pókember (Marvel Heartbreakers – A chemical romance, Ultimate Spiderman), Magik (borító variáns New Mutant #4-hez), Spitfire (Women in Marvel) és Vörös Hulk (Hulk); a DC Comicsnál ő rajzolta a The Flash és az Arrow oldalait, a Vigilante: Southland mini-sorozatot, a Batgirl: The Brightest Star in Heaven annual kiadását és még sok más képregényben alkotott.

col1 pic

A főként képregényíróként tevékenykedő Matznak karrierje során közel 65 könyve jelent meg, beleértve a nagy sikernek örvendő Killer-t is, melynek film adaptációja jövő novemberben érkezik a Netflixre Michael Fassbender főszereplésével! A korábbiakban már olyan művei jelentek meg filmes formátumban is, mint a Fejlövés (Bullet to the Head), melyben Sylvester Stallone és Jason Momoa is feltűnnek! 

Emellett már novellát és regényt is megjelentetett, illetve dolgozott videojáték-íróként és szerkesztőként, olyan franchise-okhoz járult hozzá, mint az Assassin's Creed vagy a Ghost Recon.

col1 pic

Eduardo Risso argentin képregényrajzoló, aki állandó szerzőtársával, Brian Azzarelloval együtt olyan műveken dolgozottk, mint a kultikus krimi sorozat a 100 bullets, a Moonshine, vagy a Batman broken city. De mindezek mellett már készített Logan képregényt a Marvel számára is, Brian Vaughan íróval.

Jellegzetes fekete fehér stílusa,egyedi kompoziciói és tiszta vonalai tették az egyik legismertebb rajzolóvá,akinek munkáit számtalan Eisner,és Harvey díjjal jutalmazták.

col1 pic

Stephanie Phillips amerikai írónő, olyan képregények szerzője, mint a Harley Quinn, Wonder Woman: Evolution, Batman: Legends of The Dark Knight, Sensational Wonder Woman, We only kill each other és a The butcher of Paris. Történetei és képregényei többek között a DC Comics, az AfterShock Comics, a Dark Horse, az Oni Press, a Top Cow/Image Comics, a Heavy Metal, a Black Mask Studios, az A Wave Blue World és más kiadóknál jelentek meg. Jelenleg a DC Comicsnál a Harley Quinn sorozat írója Riley Rossmo művésznővel. 

Stephanie emellett a Dél-Floridai Egyetemen szerzett PhD fokozatot retorikából és kompozícióból, valamint MA diplomát angolból. Írás- és kommunikációs kurzusokat tanított a Buffalói Egyetemen, a Dél-Floridai Egyetemen és a Tampai Egyetemen.

col1 pic

Shae Rozar is velünk tart egész hétvégén! Nem csak képregényíró, hanem illusztrátor és filmkészítő is egyszerre. 

A filmkészítés és az illusztrálás iránti szeretetét ötvözve Shae elkezdett kidolgozni egy olyan módszert, amelynek köszönhetően a hagyományos és digitális stílus is megjelenhet az élőszereplős filmjeiben. 

A Titan Epics képregénykiadó és produkciós stúdió alapítója eddigi legjobb munkáját az "Epics of King"-et hozza el hozzánk, ami limitált számban csak a Budapest Comic Conon lesz elérhető!