Kövess minket
Facebook Logo
logo

Rafa Sandoval

col1 pic
col2 pic

Rafa (teljes nevén Rafael) 1975-ben született Spanyolországban. Fiatalkorában Barcelonában tanult képzőművészetet, majd a diploma megszerzése után a reklámiparban helyezkedett el. Az ezt követő időszakban animációk, karaktervázlatok, storyboard-ok készítésével foglalkozott olyan nem elhanyagolható ügyfelek számára, mint például a Disney, 2007-ben pedig rátalált a képregényrajzolásra, mint lehetséges karrierútra – ezzel pedig elindult egy azóta is tartó sikersztori, mely a legnépszerűbb rajzolók közé repítette a spanyol művészt.

Rafa egyik első megbízása a Marvel Adventures: Iron Man volt, amit aztán hamar további Avengers, X-Men, Captain America, Wolverine, Spider-Man, Hercules és Hulk címek követtek. A Marvel után Rafa tett egy kisebb kitérőt a Valiant Comics kiadóhoz – itt is számos borító és belső rajz köthető a nevéhez -, majd 2014-től elkezdett DC-képregényeket rajzolni: Flash, Superman, Action Comics, Green Lantern, Suicide Squad, és még sorolhatnánk, hány különböző igazságosztó fordult meg a kezei közt.

Legutóbbi munkái közül mindenképp kiemelendő az aktuális Black Adam széria, a Justice League #75, a Dark Crisis vagy a Teen Titans Academy sorozat. Fun factez a fürdőruhás Batman / Superman borítóvariáns is az ő nevéhez köthető – sajnos azonban ennek a megjelenése csak a Comic Con-látogatás utánra várható!