GYIK

Rendezvényről

Mi a Budapest Comic Con?

A Comic Con egy popkultúrális, műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő hatalmas buli. A látogatók többféle érdeklődési körrel rendelkeznek – és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni.

A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására, mind a kiállítás részét fogják képezni.Magyarországon első ízben találkozhattok egy rendezvény keretein belül, külföldi és hazai filmsztárokkal, nemzetközi cosplay és anime hírességekkel!

Filmes előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, videójátékokkal és képregényekkel, kártyajátékokkal, e-sport versenyekkel, vásárlási lehetőségekkel és még sok egyéb színes programmal várunk Titeket augusztusban.

Ki szervezi a rendezvényt?

Augusztus 15-16-án rendezi meg az első budapesti Comic Cont a MEEX Agent Kft., a PlayIT és a Mineshow rendezvénysorozatok szervezője.

Mi a rendezvény nyitvatartási ideje?

A Budapest Comic Con nyitvatartása a rendezvény mindkét napján 10:00-18:00.

Elhozhatom a gyermekemet is?

A rendezvény alapvetően felnőtteknek, és fiatal felnőtteknek szól, de természetesen saját felelősségedre elhozhatod a gyermekedet is.
A rendezvény 3 éves kor alatt ingyenes.

Nem ismerek más rajongókat. Jöhetek egyedül?

Természetesen! A Budapest Comic Con kihagyhatatlan alkalom arra, hogy megismerj más rajongókat, akik hasonló érdeklődéssel bírnak.

Viselhetek jelmezt a rendezvényen, annak ellenére, hogy nem versenyezek?

Persze, sőt örülünk, ha jelmezben érkeztek!

Elhozhatom a kutyámat, macskámat, egyéb házi kedvencemet?

Nem. A rendezvény területére nem lehet háziállatot (macska, kutya, patkány stb.) behozni.

Jegyek

Hol lehet jegyet vásárolni?

A rendezvényre elővételben a budapestcomiccon.hu oldalon tudod megvásárolni, illetve itt megtalálod a többi jegyvásárlási lehetőséget is.

Hol tudok személyesen jegyet vásárolni?

Minden hétköznap a Meex Irodájában 9-17 óra között: 1095 Budapest, Soroksári u. 48. – Malom Bisztró.

2020.02.13-tól a Geek Corner játékboltokban is megvásárolhatók a jegyek a rendezvényre.

Hol találom azokat a GeekCorner boltokat, ahol jegyet tudok vásárolni?

A GeekCorner játékboltok elérhetősége és nyitva tartása:

 • GEEK CORNER PODMANICZKY
  1067 Budapest Podmaniczky utca 37. (Podmaniczky és Csengery utca sarok)
  Telefon: +36 1 890 92 77
  Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig: 11:00-19:00-ig, szombaton 10:00-14:00-ig
 • GEEK CORNER PÓLUS CENTER
  1152. Budapest, Szentmihályi út 131.
  Nyitva tartás: hétfőtől-szombatig 10:00-20:00-ig, vasárnap 10:00-19:00-ig
Mennyibe kerülnek a jegyek?

A jegyárakról, s a jegytartalmakról itt tudsz tájékozódni: Budapest Comic Con jegyek.

SZÉP kártyám van, tudok ezzel jegyet vásárolni?

Jelenleg online jegyvásárlásnál nem, de a Meex Irodájában hétköznap 9-17 óra között lehet OTP és KH SZÉP kártya szabadidő zsebéből jegyet vásárolni.

Címünk: 1095 Budapest, Soroksári u. 48 – Malom Bisztró, MEEX Iroda


2020.02.13-tól a GeekCorner Podmaniczky játékboltjában is megvásárolható SZÉP kártyával a jegy: 1067 Budapest Podmaniczky utca 37. (Podmaniczky és Csengery utca sarok, nyitvatartás: hétfőtől-péntekig: 11:00-19:00-ig, szombaton 10:00-14:00-ig.)

MKB SZÉP kártyám van, tudok ezzel jegyet venni?

Sajnos nem tudunk elfogadni MKB SZÉP kártyát.

Mi a különbség a belépőjegyek és a kiegészítőjegyek között?

A Normál napijegyek, bérletek és a VIP bérlet belépőjegyek, amikkel részt vehetsz a rendezvényen.

A belépőjegyekkel sajnos nem lehet minden programon részt venni, vannak olyan előadások, dedikálások, és fotós programok, amiken kizárólag plusz, a programra szóló kiegészítő jeggyel lehet részt venni. Ezeket a kiegészítő jegyeket a belépőjegyed mellé meg kell még vásárolni.

A dedikáló és fotós kiegészítő jegyekről hamarosan lesznek bővebb információink. Addig is kövess minket a weboldalunkon, és a rendezvény Facebook oldalán, ahol folyamatosan frissítjük a rendezvénnyel kapcsolatos információkat.

Gondot okoz, ha más vásárolja jegyet, mint aki eljön vele?

Nem, a jegyek nincsenek nevesítve, azaz bárki bejöhet vele, azonban a jegyen lévő QR/vonalkód csak egyszer használható fel.

Ki kell nyomtatnom a jegyem?

Nincs rá szükség, de javasoljuk ezt azért a személyes kényelmed érdekében (ha a telefon nem működik, vagy probléma merül fel a vonalkód-olvasóval stb.) A jegyeket a rendezvényre való belépéskor ellenőrzik.

Figyelem: A QR-kód/vonalkód csak egyszer szkennelhető be.
A szkennelés után a jegy érvénytelenné válik, és nem használható fel újra. Kérjük, ne tedd közzé és ne oszd meg jegyedet online az esemény kezdete előtt.

A jegyemet mindig magamnál kell tartanom?

A jegyedet az első belépéskor karszalagra cseréljük, a rendezvény ideje alatt őrizd meg a karszalagodat!

Elhagyhatom a fesztivált, majd visszatérhetek ugyanazon a napon?

Igen, a jegyedet karszalagra cseréljük, amivel nyugodtan ki-be járkálhatsz a rendezvényről.

VIP jegyek

Mit jelent VIP jegy birtokosnak lenni?

Ezzel a jegytípussal VIP vendégként élvezheted mindkét napon a rendezvényt, azaz: jogosult vagy gyors-sorok használatára (a belépésnél, és az előadásoknál egyaránt), ha ilyen jegyed van, jogosult vagy elsőbbségi foglalásra a dedikáló, és fotós előadások kiegészítő jegyeinél (azaz jobb helyekhez juthatsz egy téged érdeklő programon).

Továbbá a belépéskor kapsz egy Budapest Comic Con VIP csomagot, amiben limitált kiadású ajándékok lesznek. Ha a kétnapos bérleteddel elfáradnál a rendezvényen, élvezheted a VIP Lounge pihentető élményét, frissítővel, snackkekkel.

Vannak különböző bejáratok a napi jegyek, a hétvégi jegyek és a VIP jegyek tulajdonosai számára?

Igen, külön kitáblázott sorokban jönnek be a különböző jegytípussal rendelkező látogatók.

A beléptetésre vonatkozóan a rendezvény előtt fokozottan figyeld a weboldalunkat és Facebook oldalunkat oldalunkat, illetve ha online vásárolod a jegyedet, akkor a postafiókodat. Részletes tájékoztatást fogtok kapni a belépésről, a szolgáltatásokról, és programokra vonatkozó speciális információkról.

Dedikálások, fotózások

Milyen dedikálásokon és közös fotózkodásokon tudok majd részt venni?

A dedikáló és fotós programoknak, a dedikáló és fotós jegyek értékesítésével egyidejűleg fognak kikerülni a szabályai a rendezvény weboldalára.

Milyen szabályok vonatkoznak a vendégekkel kapcsolatos fényképekre és autogramokra?

A dedikáló és fotós programoknak, a dedikáló és fotós jegyek értékesítésével egyidejűleg fognak kikerülni a szabályai a rendezvény weboldalára.

Készíthetek fényképeket és videókat a rendezvényen?

A belépőjegy megvásárlásával és a rendezvény területére való belépéssel tudomásul veszed, hogy a rendezvényről hang- és képfelvételt készíthet a szervező, ennek megfelelően a látogató a rendezvényen történő részvétellel hozzájárul arcának megjelenésének rögzítéséhez és esetleges közléséhez. A Budapest Comic Con vonatkozásában közzétett kép- és hangfelvételek miatt a látogatók semmilyen követelést nem támaszthatnak a szervezővel szemben.

A rendezvényről megjelennek fényképek és videófelvételek nyilvános felületeken?

A belépőjegy megvásárlásával és a rendezvény területére való belépéssel tudomásul veszed, hogy a rendezvényről hang- és képfelvételt készíthet a szervező, ennek megfelelően a látogató a rendezvényen történő részvétellel hozzájárul arcának megjelenésének rögzítéséhez és esetleges közléséhez. A Budapest Comic Con vonatkozásában közzétett kép- és hangfelvételek miatt a látogatók semmilyen követelést nem támaszthatnak a szervezővel szemben.

Helyszín

Hogyan jutok el a fesztiválra?

Autó: a Róbert Károly körút felől a következő útvonalon célszerű megközelíteni a parkot : a XIII. kerület, Reitter Ferenc utcára rákanyarodva, tovább egyenesen Újpest irányába, majd a Rákos-patakot elhagyva a Dolmány utcába (múzeum tábla jelzi a parkot) jobbra befordulni, amely egyenesen a park bejáratához vezet.

A parkolás: 500 Ft/nap, hétvégi VIP bérlettel ingyenes.

Figyelem! 2018. január 2-tól a Tatai út páros (angyalföldi) oldalán, és a környező utcákban (Kucsma, Rokolya, Szent László, Reitter Ferenc stb.) a parkolás a hétköznapokon fizetőssé vált! A parkolás hétfőtől-péntekig, 8:30 és 18:00 között díjköteles. A parkolás díja 175 Ft/óra, minimális parkolási idő 15 perc, a parkolás időkorlát nélküli.


Tömegközlekedés

– 30-as, 30A és 230-as autóbusszal a Keleti pályaudvartól, vagy Újpest Központtól (leszállás a Rokolya utcai megállónál)
– 120-as autóbusszal az Árpád-híd pesti hídfőjétől, vagy Újpest központtól (leszállás a Reitter Ferenc utcai megállónál)
– 14-es villamossal Lehel tértől, vagy Újpest Központtól (leszállás a Rokolya utcai megállónál)


Vonat: A MÁV-Start Zrt. menetrendje szerint 2020. április 11-től október 25-ig szombaton és vasárnap, illetve állami és nemzeti ünnepeken érvényes hétvégi közlekedési rend szerint a Nyugati pályaudvar – Esztergom között közlekedő S72 számú személyvonatokkal:

Indulás a Nyugati pályaudvarról: 09:51; 10.51; 12.51.Indulás a Vasútmúzeum megállóból a Nyugati pályaudvarra: 15:00; 16:00; 17:00.

Kerékpárral: kerékpárút vezet a Parkba.

Kiállítók, árusítás

Kiállító vagyok, szeretnék jelentkezni, hogyan tehetem meg?

Kérjük írj egy e-mailt a [email protected] e-mail címre!

Média, újságíróknak

Újságíró, fotós, cosplayer, streamer, youtuber stb. vagyok. Mit jelent ez számomra?

Írj levelet a [email protected] e-mail címre, és kollégáink visszajeleznek az akkreditációdra.

Étel-ital, ruhatár

Milyen frissítő lehetőségek vannak?

A rendezvény területén több büfé is lesz, foodtrackek, és egyéb fogyasztási lehetőségek.

Messziről jövök, le tudom rakni biztonságos helyre a csomagjaimat?

A rendezvény területén lesz ruhatár, ahol lerakhatod a csomagjaidat.

Egyéb, általános kérdések

Elvesztettem valamit a rendezvényen. Hol kereshetem?

A rendezvény alatt a talált tárgyakat a rendezvény info-pontján gyűjtjük. Keresd meg az info-pontot, ahol kollégáink segítenek majd neked.