GY.I.K.

A Comic Con egy popkultúrális, műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő hatalmas buli. A látogatók többféle érdeklődési körrel rendelkeznek – és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni. A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására, mind a kiállítás részét fogják képezni. Magyarországon első ízben találkozhattok egy rendezvény keretein belül, külföldi és hazai filmsztárokkal, nemzetközi cosplay és anime hírességekkel! Filmes előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, videójátékokkal és képregényekkel, kártyajátékokkal, e-sport versenyekkel, vásárlási lehetőségekkel és még sok egyéb színes programmal várunk Titeket decemberben.

December 11-12-én rendezi meg az első budapesti Comic Cont a MEEX Agent Kft., a PlayIT és a MineShow rendezvénysorozatok szervezője.

A Budapest Comic Con nyitvatartása:

 

December 11. – 10:00-20:00 

December 12. – 10:00-18:00 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG, PARKOLÁS

Az utazáshoz válaszd a kénylemes Főtaxi autóit, a leggyorsabb és legbiztonságosabb kijutáshoz!

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1101 Budapest, Albertirsai út 10. (Expo tér 1.) Bejárat: I. és III. kapu Megközelítés: 2-es metróval az Örs vezér térig, onnan a 10-es busszal vagy gyalogosan a Pillangó utcai metrómegállótól (kb. 15 perc). A 10-es busz a kiállítás ideje alatt sűrítve közlekedik. 37 vagy 37A villamossal a Blaha Lujza tértől, a Népszínház utcából. Személygépkocsival a belváros felől a Kerepesi útról. Vonattal a Keleti pályaudvarból Kőbánya felső állomásig. Kerékpárral a Kerepesi út felől az Albertirsai úton az I-es kapuig.

Természetesen! A Budapest Comic Con kihagyhatatlan alkalom arra, hogy megismerj más rajongókat, akik hasonló érdeklődéssel bírnak.

Persze, sőt örülünk, ha jelmezben érkeztek!

A Normál napijegyek, bérletek, és a VIP bérlet belépőjegyek, amikkel részt vehetsz a rendezvényen. A belépőjegyekkel sajnos nem lehet minden programon részt venni, vannak olyan előadások, dedikálások, és fotós programok, amiken kizárólag plusz, a programra szóló kiegészítő jeggyel lehet részt venni. Ezeket a kiegészítő jegyeket a belépőjegyed mellé meg kell még vásárolni. A dedikáló és fotós kiegészítő jegyekről hamarosan lesznek bővebb információink. Addig is kövess minket a weboldalunkon, és a rendezvény Facebook oldalán, ahol folyamatosan frissítjük a rendezvénnyel kapcsolatos információkat.

A jegyárakról, s a jegytartalmakról itt tudsz tájékozódni:

A rendezvényre elővételben a budapestcomiccon.hu oldalon tudod megvásárolni, illetve itt megtalálod a többi jegyvásárlási lehetőséget is.

Nincs rá szükség, de javasoljuk ezt azért a személyes kényelmed érdekében (ha a telefon nem működik, vagy probléma merül fel a vonalkód-olvasóval stb.). A jegyeket a rendezvényre való belépéskor ellenőrzik. Figyelem: A QR-kód/vonalkód csak egyszer szkennelhető be. A szkennelés után a jegy érvénytelenné válik, és nem használható fel újra. Kérjük, ne tedd közzé és ne oszd meg jegyedet online az esemény kezdete előtt.

A jegyedet az első belépéskor karszalagra cseréljük, a rendezvény ideje alatt őrizd meg a karszalagodat!

Nem, a jegyek nincsenek nevesítve, azaz bárki bejöhet vele, azonban a jegyen lévő QR/vonalkód csak egyszer használható fel.

A rendezvény alapvetően felnőtteknek, és fiatal felnőtteknek szól, de természetesen saját felelősségedre elhozhatod a gyermekedet is. A rendezvény 3 éves kor alatt ingyenes.

Nem, a rendezvény területére nem lehet háziállatot (macska, kutya, patkány, stb) behozni.

Igen, külön kitáblázott sorokban jönnek be a különböző jegytípussal rendelkező látogatók. A beléptetésre vonatkozóan a rendezvény előtt fokozottan figyeld a weboldalunkat, a FB oldalunkat, illetve ha online vásárolod a jegyedet, akkor a postafiókodat. Részletes tájékoztatást fogtok kapni a belépésről, a szolgáltatásokról, és programokra vonatkozó speciális információkról.

Ezzel a jegytípussal, VIP vendégként élvezheted mindkét napon a rendezvényt, azaz: jogosult vagy gyorssorok használatára (a belépésnél, és az előadásoknál egyaránt), ha ilyen jegyed van, jogosult vagy elsőbbségi foglalásra a dedikáló, és fotós előadások kiegészítő jegyeinél (azaz jobb helyekhez juthatsz egy téged érdeklő programon). Nem mellesleg a belépéskor kapsz egy Budapest Comic Con VIP csomagot, amiben limitált kiadású con ajándékok lesznek. Ha a 2 napos bérleteddel elfáradnál a rendezvényen, élvezheted a VIP Lounge pihentető élményét, frissítővel, snackkekkel.

Igen, külön kitáblázott sorokban jönnek be a különböző jegytípussal rendelkező látogatók. A beléptetésre vonatkozóan a rendezvény előtt fokozottan figyeld a weboldalunkat, a FB oldalunkat, illetve ha online vásárolod a jegyedet, akkor a postafiókodat. Részletes tájékoztatást fogtok kapni a belépésről, a szolgáltatásokról, és programokra vonatkozó speciális információkról.

Írj levelet a press@budapestcomic.com e-mail címre, és kollégáink visszajeleznek az akkreditációdra.

Igen, a jegyedet karszalagra cseréljük, amivel nyugodtan ki-be járkálhatsz a rendezvényről.

A rendezvény területén lesz ruhatár, ahol lerakhatod a csomagjaidat.

A rendezvény területén több büfé is lesz, foodtrackek, és egyéb fogyasztási lehetőségek.

A rendezvény alatt a talált tárgyakat a rendezvény info-pontján gyűjtjük. Keresd meg az info-pontot, ahol kollégáink segítenek majd neked.

Igen, örülünk, ha megosztod az élményeidet a redezvényről a közösségi médiában a telefonod által készített képekkel. Annyit kérünk, ahol csak tudod használd a #budapestcomiccon hashtag-et. Fontos: nagy kamerák előzetes akkreditáció nélkül nem engedélyezettek. Ennek ellenére egy esemény során a fényképezés csak az esemény kezdete után 5 perccel, illetve a befejezése előtt 5 perccel engedélyezett. Egyes események/programok kifejezetten tilthatják a fotózást és a forgatást. Fontos! Tilos a vendégekkel fényképezkedni, kivéve a hivatalos fotós kiegészítő jegyes programokon. Ha megsérted a szabályokat, fenntartjuk a jogot, hogy kiutasítsunk a helyszínről, a jegyed visszatérítése nélkül. Mindenképpen olvasd el majd a kiegészítő jegyek használatáról, és a dedikáló és fotós események házirendjéről szóló szabályainkat! (Részletek hamarosan…)

A belépőjegy megvásárlásával, és a rendezvény területére belépéssel tudomásul veszed, hogy a rendezvényről hang- és képfelvételt készíthet a szervező, ennek megfelelően a látogató a rendezvényen történő részvétellel hozzájárul arcának megjelenésének rögzítéséhez és esetleges közléséhez. A Budapest Comic Con vonatkozásában közzétett kép- és hangfelvételek miatt a látogatók semmilyen követelést nem támaszthatnak a szervezővel szemben.

A dedikáló és fotós rendezvényekről folyamatosan tájékoztatunk a rendezvény weboldalán, és facebook oldalán.

A dedikáló és fotós programoknak, a dedikáló és fotós jegyek értékesítésével egyidejűleg fognak kikerülni a szabályai a rendezvény weboldalára.

Kérjük írj egy e-mailt a vasarter@budapestcomiccon.hu e-mail címre!

A VIP Lounge kizárólag VIP jeggyel rendelkező látogatók számára fenntartott exkluzív pihenő zóna, ahol megpihenhetsz a rendezvény alatt, és közben nassolhatsz snackeket, vagy ihatsz egy üdítőt.

Jelenleg online jegyvásárlásnál nem, de a Meex Irodájában Hétfőtől csütörtökig 9:00-17:00-ig és pénteken 9:00-13:00-ig, a SZÉP-kártya 3 zsebének bármelyikéből lehet vásárolni. (Címünk: 1095 Budapest, Soroksári u. 48 – Mango Cafe, MEEX Iroda) Illetve OTP és KH SZÉP kártyával előre utalással tudsz jegyet vásárolni. Ebben az esetben írj nekünk az info@budapestcomiccon.hu e-mail címre, és kollégáink felveszik veled a kapcsolatot!

Sajnos nem tudunk elfogadni MKB SZÉP kártyát.

A kedvezménykódoddal a rendezvény webshopjában tudsz jegyet vásárolni, vagy a Festival Travel irodájában. A beváltás menete: 1., Válassd ki a megfelelő jegyet! 2., Tedd a jegyet a kosaradba! 3., A jegyek alatt található kedvezménylistából válaszd ki azt a kedvezményt, ami neked van! 4., Írd be a kedvezménykódodat! 5., Nyomd meg a kód érvényesítése gombot! A kódot egy belépőjegyhez lehet beváltani, és a kedvezménykód értéke nem haladhatja meg a kiválasztott jegy értékét.

Ha kérdésed van, vagy bizonytalan vagy, hogyan kell felhazsnálni a jegykompenzációs kuponkódjaidat, írjk nekünk az info@budapestcomiccon.hu e-mail címre! Segíteni fogunk!

Sajnos nem tudjuk most megmondani, hogy december elején milyen járványügyi szabályozás lesz érvényben, azonban egy biztos, hogy a programokon az érvényes járványügyi szabályok betartása kötelező! Kérjük, tájékozódj az érvényes szabályokról!

Minden Budapest Comic Con dedikáló és fotó upgrade jeggyel rendelkezőnek sorba kell állnia minden dedikáció és fotózási esemény elején.

Kérjük a programmal kapcsolatban (dedikálás/fotózás időpontja) figyeld a rendezvény hivatalos facebook oldalát és weboldalát!

A rendezvény szervezője nem vállal felelősséget ha a részvétel előtt nem ellenőrzöd az időbeosztást!

Ha a sornak vége a színészek elhagyják a helyszínt és lehet hogy nem térnek vissza az esemény további részére.

Igen, minden dedikáló jeggyel rendelkező látogatónk kap aláíró kártyát a rendezvényen, a választott színészéhez.

Egy dedikáló jegy egy dedikálásra jogosít fel, ami lehet egy hozott tárgy, vagy a helyszínen, a jegyhez járó aláíró kártya.