GY.I.K.

A Comic Con egy popkultúrális, műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő hatalmas buli. A látogatók többféle érdeklődési körrel rendelkeznek – és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni. A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására, mind a kiállítás részét fogják képezni. Magyarországon első ízben találkozhattok egy rendezvény keretein belül, külföldi és hazai filmsztárokkal, nemzetközi cosplay és anime hírességekkel! Filmes előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, videójátékokkal és képregényekkel, kártyajátékokkal, e-sport versenyekkel, vásárlási lehetőségekkel és még sok egyéb színes programmal várunk Titeket decemberben.

December 11-12-én rendezi meg az első budapesti Comic Cont a MEEX Agent Kft., a PlayIT és a MineShow rendezvénysorozatok szervezője.

A Budapest Comic Con nyitvatartása a rendezvény mindkét napján 10:00-19:00.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG, PARKOLÁS Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1101 Budapest, Albertirsai út 10. (Expo tér 1.) Bejárat: I. és III. kapu Megközelítés: 2-es metróval az Örs vezér térig, onnan a 10-es busszal vagy gyalogosan a Pillangó utcai metrómegállótól (kb. 15 perc). A 10-es busz a kiállítás ideje alatt sűrítve közlekedik. 37 vagy 37A villamossal a Blaha Lujza tértől, a Népszínház utcából. Személygépkocsival a belváros felől a Kerepesi útról. Vonattal a Keleti pályaudvarból Kőbánya felső állomásig. Kerékpárral a Kerepesi út felől az Albertirsai úton az I-es kapuig.

Természetesen! A Budapest Comic Con kihagyhatatlan alkalom arra, hogy megismerj más rajongókat, akik hasonló érdeklődéssel bírnak.

Persze, sőt örülünk, ha jelmezben érkeztek!

A Normál napijegyek, bérletek, és a VIP bérlet belépőjegyek, amikkel részt vehetsz a rendezvényen. A belépőjegyekkel sajnos nem lehet minden programon részt venni, vannak olyan előadások, dedikálások, és fotós programok, amiken kizárólag plusz, a programra szóló kiegészítő jeggyel lehet részt venni. Ezeket a kiegészítő jegyeket a belépőjegyed mellé meg kell még vásárolni. A dedikáló és fotós kiegészítő jegyekről hamarosan lesznek bővebb információink. Addig is kövess minket a weboldalunkon, és a rendezvény Facebook oldalán, ahol folyamatosan frissítjük a rendezvénnyel kapcsolatos információkat.

A jegyárakról, s a jegytartalmakról itt tudsz tájékozódni:

A rendezvényre elővételben a budapestcomiccon.hu oldalon tudod megvásárolni, illetve itt megtalálod a többi jegyvásárlási lehetőséget is.

Nincs rá szükség, de javasoljuk ezt azért a személyes kényelmed érdekében (ha a telefon nem működik, vagy probléma merül fel a vonalkód-olvasóval stb.). A jegyeket a rendezvényre való belépéskor ellenőrzik. Figyelem: A QR-kód/vonalkód csak egyszer szkennelhető be. A szkennelés után a jegy érvénytelenné válik, és nem használható fel újra. Kérjük, ne tedd közzé és ne oszd meg jegyedet online az esemény kezdete előtt.

A jegyedet az első belépéskor karszalagra cseréljük, a rendezvény ideje alatt őrizd meg a karszalagodat!

Nem, a jegyek nincsenek nevesítve, azaz bárki bejöhet vele, azonban a jegyen lévő QR/vonalkód csak egyszer használható fel.

A rendezvény alapvetően felnőtteknek, és fiatal felnőtteknek szól, de természetesen saját felelősségedre elhozhatod a gyermekedet is. A rendezvény 3 éves kor alatt ingyenes.

Nem, a rendezvény területére nem lehet háziállatot (macska, kutya, patkány, stb) behozni.

Igen, külön kitáblázott sorokban jönnek be a különböző jegytípussal rendelkező látogatók. A beléptetésre vonatkozóan a rendezvény előtt fokozottan figyeld a weboldalunkat, a FB oldalunkat, illetve ha online vásárolod a jegyedet, akkor a postafiókodat. Részletes tájékoztatást fogtok kapni a belépésről, a szolgáltatásokról, és programokra vonatkozó speciális információkról.

Ezzel a jegytípussal, VIP vendégként élvezheted mindkét napon a rendezvényt, azaz: jogosult vagy gyorssorok használatára (a belépésnél, és az előadásoknál egyaránt), ha ilyen jegyed van, jogosult vagy elsőbbségi foglalásra a dedikáló, és fotós előadások kiegészítő jegyeinél (azaz jobb helyekhez juthatsz egy téged érdeklő programon). Nem mellesleg a belépéskor kapsz egy Budapest Comic Con VIP csomagot, amiben limitált kiadású con ajándékok lesznek. Ha a 2 napos bérleteddel elfáradnál a rendezvényen, élvezheted a VIP Lounge pihentető élményét, frissítővel, snackkekkel.

Igen, külön kitáblázott sorokban jönnek be a különböző jegytípussal rendelkező látogatók. A beléptetésre vonatkozóan a rendezvény előtt fokozottan figyeld a weboldalunkat, a FB oldalunkat, illetve ha online vásárolod a jegyedet, akkor a postafiókodat. Részletes tájékoztatást fogtok kapni a belépésről, a szolgáltatásokról, és programokra vonatkozó speciális információkról.

Írj levelet a press@budapestcomic.com e-mail címre, és kollégáink visszajeleznek az akkreditációdra.

Igen, a jegyedet karszalagra cseréljük, amivel nyugodtan ki-be járkálhatsz a rendezvényről.

A rendezvény területén lesz ruhatár, ahol lerakhatod a csomagjaidat.

A rendezvény területén több büfé is lesz, foodtrackek, és egyéb fogyasztási lehetőségek.

A rendezvény alatt a talált tárgyakat a rendezvény info-pontján gyűjtjük. Keresd meg az info-pontot, ahol kollégáink segítenek majd neked.

Igen, örülünk, ha megosztod az élményeidet a redezvényről a közösségi médiában a telefonod által készített képekkel. Annyit kérünk, ahol csak tudod használd a #budapestcomiccon hashtag-et. Fontos: nagy kamerák előzetes akkreditáció nélkül nem engedélyezettek. Ennek ellenére egy esemény során a fényképezés csak az esemény kezdete után 5 perccel, illetve a befejezése előtt 5 perccel engedélyezett. Egyes események/programok kifejezetten tilthatják a fotózást és a forgatást. Fontos! Tilos a vendégekkel fényképezkedni, kivéve a hivatalos fotós kiegészítő jegyes programokon. Ha megsérted a szabályokat, fenntartjuk a jogot, hogy kiutasítsunk a helyszínről, a jegyed visszatérítése nélkül. Mindenképpen olvasd el majd a kiegészítő jegyek használatáról, és a dedikáló és fotós események házirendjéről szóló szabályainkat! (Részletek hamarosan…)

A belépőjegy megvásárlásával, és a rendezvény területére belépéssel tudomásul veszed, hogy a rendezvényről hang- és képfelvételt készíthet a szervező, ennek megfelelően a látogató a rendezvényen történő részvétellel hozzájárul arcának megjelenésének rögzítéséhez és esetleges közléséhez. A Budapest Comic Con vonatkozásában közzétett kép- és hangfelvételek miatt a látogatók semmilyen követelést nem támaszthatnak a szervezővel szemben.

A dedikáló és fotós rendezvényekről folyamatosan tájékoztatunk a rendezvény weboldalán, és facebook oldalán.

A dedikáló és fotós programoknak, a dedikáló és fotós jegyek értékesítésével egyidejűleg fognak kikerülni a szabályai a rendezvény weboldalára.

Kérjük írj egy e-mailt a vasarter@budapestcomiccon.hu e-mail címre!

A VIP Lounge kizárólag VIP jeggyel rendelkező látogatók számára fenntartott exkluzív pihenő zóna, ahol megpihenhetsz a rendezvény alatt, és közben nassolhatsz snackeket, vagy ihatsz egy üdítőt.

Jelenleg online jegyvásárlásnál nem, de a Meex Irodájában hétköznap 9-17 óra között lehet OTP és KH SZÉP kártya szabadidő zsebéből jegyet vásárolni. (Címünk: 1095 Budapest, Soroksári u. 48 – Mango Cafe, MEEX Iroda) Illetve OTP és KH SZÉP kártyával előre utalással tudsz jegyet vásárolni. Ebben az esetben írj nekünk az info@budapestcomiccon.hu e-mail címre, és kollégáink felveszik veled a kapcsolatot!

Sajnos nem tudunk elfogadni MKB SZÉP kártyát.

A kedvezménykódoddal a rendezvény webshopjában tudsz jegyet vásárolni, vagy a Festival Travel irodájában. A beváltás menete: 1., Válassd ki a megfelelő jegyet! 2., Tedd a jegyet a kosaradba! 3., A jegyek alatt található kedvezménylistából válaszd ki azt a kedvezményt, ami neked van! 4., Írd be a kedvezménykódodat! 5., Nyomd meg a kód érvényesítése gombot! A kódot egy belépőjegyhez lehet beváltani, és a kedvezménykód értéke nem haladhatja meg a kiválasztott jegy értékét.

Ha kérdésed van, vagy bizonytalan vagy, hogyan kell felhazsnálni a jegykompenzációs kuponkódjaidat, írjk nekünk az info@budapestcomiccon.hu e-mail címre! Segíteni fogunk!

Sajnos nem tudjuk most megmondani, hogy december elején milyen járványügyi szabályozás lesz érvényben, azonban egy biztos, hogy a programokon az érvényes járványügyi szabályok betartása kötelező! Kérjük, tájékozódj az érvényes szabályokról!