Mark Williams
Featured Guest

Mark Williams

Nyuggerek (2016)
Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1-2. (2011)
Harry Potter és a Félvér Herceg (2009)
Harry Potter és a Főnix Rendje (2007)
Ki vagy, doki? (2012)
  • Vasárnap
  • DedikálásTovábbi információkkal később jelentkezünk
  • FotózásTovábbi információkkal később jelentkezünk
  • ElőadásTovábbi információkkal később jelentkezünk

Mark Williams


Mark Williams (Loughborough, 1959. június 17.) angol színész, komikus, forgatókönyvíró. Legismertebb szerepe a Harry Potter sorozatban Arthur Weasley megformálása.

A North Bromsgrove High School-ban érettségizett. Ezután a Brasenose Collegebe ment, majd elvégezte az Oxford University Dramatic Society-t. Később a Royal Shakespeare Company és a Royal National Theatre színésze lett. Összeházasodott Dianne Williams-szel, akivel egy gyermeke született és a mai napig együtt élnek.

Filmes karrierjét 1987-ben kezdte a Rodoszi kolosszálisban. 1993-ban D.C. Mynott-ot játszotta a Bad Company-ban. 1996-ban a 101 kiskutya Horace-ja volt. A következő években olyan alkotásokban csillogtatta meg tudását, mint a Ted and Ralph, a Hunting Venus, a Happy Birthday Shakespeare, a Magas sarok, alvilág, a Dick Whittington és A függöny legördül.

2002-ben ráosztották Mr. Weasley karakterének megformálását a Harry Potter filmes szériájában. 2011-ben feltűnt az Albert Nobbs-ban és a Flutterben. Ezután sorozatokban szerepelt, majd 2015-ben Arthur Weasley hangja volt a Lego Dimensions videojátékban. 2013-ban Brown bőrébe bújt a Brown atya eddig 60 epizódjában. Mozivásznon legutóbb a Nyuggerek (eredeti címen Golden Years, 2016) című filmben volt látható, amelyet John Miller rendezett.