Comic Artist

Marco Turini

  • Szombat - vasárnap
  • DedikálásMindkét nap folyamán, külön kiegészítőjegy vásárlása nem szükséges
  • FotózásMindkét nap folyamán, külön kiegészítőjegy vásárlása nem szükséges
  • ElőadásTovábbi információkkal később jelentkezünk

Marco Turini


Marco Turini képregényművész és illusztrátor az olaszországi Pontedera városában született 1973-ban, jelenleg Prágában él és dolgozik. A képregények iránti érdeklődését, valamint szeretetét nagyban befolyásolta édesapja munkássága, aki a közismert Tex sorozat szövegrajzolója volt.

Pályafutása az 1990-es évek elején kezdődött, ebben az időszakban rajzai rendszeresen megjelentek az olasz Boomerang fanzineban és az Il Tirreno napilapban. 2000-ben megteremtette Claudia Poe karakterét, történeteit az interneten keresztül terjesztette. Ezekben az években helyi kiadványoknak és televízióknak dolgozott illusztrátorként, majd a 2000-as évek végén egyre több felkérést és együttműködési lehetőséget kapott amerikai képregénykiadóktól.

Többek között ennek és tehetségének is köszönhető, hogy Marco Turini eddigi karrierje során a legnagyobb és legismertebb képregénykiadókkal dolgozott együtt: Marvel Comics, DC Comics, Top Cow, idw, Heavy Metal Magazine, Titan Publishing, Avatar Press, Star Comics, a további neveket pedig hosszasan sorolhatnánk.

Az elmúlt években munkájával maradandó nyomott hagyott a film- és játékiparban is: koncepciórajzokat készített a Doctor Strange mozihoz, illetve több, vizuális effektekkel foglalkozó stúdiónál is kamatoztatta tehetségét. Marco Turini tervezte az Assassin’s Creed, a Deus Ex, a Gears of War valamint a Dark Souls képregények borítóit is.

2016-ban elnyerte a Pulp Factory Award nagydíját a legjobb képregényborító kategóriában, tavaly pedig a Jabba the Hutt bemutatkozó füzetét rajzolta meg a Marvel – Lucas páros számára. Marco jelenleg a Robotech sorozatát gondozza (Titan Publishing), emellett a Gamajun Games-nél dolgozik concept artist pozícióban.