Featured Guest

Christopher Lambert

Tarzan, a majmok ura (1984)
Hegylakó (1986)
Fortress (1992)
Mortal Kombat (1995)
  • Szombat
  • DedikálásTovábbi információkkal később jelentkezünk
  • FotózásTovábbi információkkal később jelentkezünk
  • ElőadásTovábbi információkkal később jelentkezünk

HAZÁNKBA LÁTOGAT AZ EGYETLEN HALHATATLAN SKÓT, MACLEOD A HEGYLAKÓ


Chris 1957. március 29-én született, Great Neck-ben, Long Island, New York, USA. Születési neve Christophe Guy Denis Lambert, de nekünk csak Chris… vagy “avégéncsakegymaradhatMacLeod.”

Bár Christopher Lambert családja a Great Neck-ben, Long Island-ben született, elhagyta az Egyesült Államokat, amikor csak két éves volt. Apja az ENSZ alkalmazásában állt, Svájcba delegált, ennek eredményeként Christ Genfben egy bentlakásos iskolába járt. Később apja támogatta színész törekvéseit, így elment a Párizsi Konzervatóriumba, ahol két évig maradt. Néhány kisebb szerep után, 1980-tól kezdve sikeresen debütált a Warner Bros, Tarzan, a majmok ura kalandfilmben (1984).

Az első elismerését azonban Luc Besson Metrójának köszönheti, melyért César-díjjal jutalmazták legjobb színész kategóriában. Két évvel később Lambert a képernyőre hozta Gregory Widens legendás Connor MacLeod, a halhatatlan Hegylakó (1986) születését, aki Skócia hegyvidékén született 1518-ban, majd átível a futurisztikus A hegylakó visszatér filmbe (1991) és Hegylakó 3-ba: A mágus ( 1994). Mi szóltunk, csak egy maradhat a MacLeod Klánban. Az utóbbi években a kamerák másik feléről is irányít, ugyanis producerként is dolgozik.