Featured Guest

Anna Shaffer

Vaják / The Witcher (2019)
Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1-2. (2011)
Harry Potter és a Félvér Herceg (2009)
Fearless (2017)
  • Szombat - vasárnap
  • DedikálásTovábbi információkkal később jelentkezünk
  • FotózásTovábbi információkkal később jelentkezünk
  • ElőadásTovábbi információkkal később jelentkezünk

Anna Shaffer


Anna Shaffer, angol színésznő, 1992. március 15-én született Londonban. Legismertebb szerepe Ruby Button volt egy tini szappanoperában, a “Hollyoaks”-ban, és a Harry Potter-filmekben Romilda Vane karaktere.

Anna Shaffer Londonban született, a Highgate Wood School-ban végezte tanulmányait Haringey-ben, akárcsak testvére, Joshua. Később a Camden School for Girls diákja volt. 2007. december 19-én szerepelt a “Harry Potter and the Half-Blood Prince” (Harry Potter és a Félvér Herceg) című filmben mint Romilda Vane, a negyedéves diák, aki szerelmi bájitalt akart itatni Harryvel. 2010-ben és 2011-ben ismét láthattuk őt Romilda szerepében a “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1” és a “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2”-ben (Harry Potter és a Halál Ereklyéi – 1. és 2. rész) című nagysikerű fantasy regényadaptációkban.

2010 decemberében bejelentették, hogy a tizennyolc éves Shaffer csatlakozni fog a “Hollyoaks” stábjához. A produkcióban Ruby, Duncan Button (Dean Aspen) testvérét alakította. Habár eredetileg Leanne Holiday szerepének meghallgatására ment, mégis Ruby szerepét osztották rá a castingosok. Átköltözött Liverpoolba, mivel itt forgatták a sorozatot. 2012-ben egy videoklipben láthattuk, majd 2013 októberében hivatalossá vált, hogy kilép a sorozatból. 2016-ban kezdte el forgatni a “Class” című szériát, melyben Rachel szerepét ölti magára.

2018 novemberében befutott a hivatalos bejelentés: a Netflix készülő Vaják (The Witcher) sorozatában Triss Merigold karakterének megformálását bízták a színésznőre. A megjelenését követően hatalmas népszerűségnek örvendő széria bemutatkozó évadjában többen csalódottságukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Triss Merigold mennyire eltérő szerepet kapott a filmes adaptációban. Ennek azonban egyszerű a magyarázata: a sorozat elsősorban a könyvekre támaszkodik, nem pedig a videojáték-szériára, melyekre egyébként a Vaják könyvek szerzője, Andrzej Sapkowski is fanfic-ként, rajongói továbbgondolásként tekint.