Esad T. Ribić

Nagyszínpad

Ribić grafikusként végzett a zágrábi Iparművészeti és Tervező Iskolában. A 90 -es évek elején kezdett képregényeket készíteni, illusztrációkat készített a horvát Plavi magazinnak (Vjesnik) és a német Gespenster Geschichtennek (Bastei Verlag). Ribić a Zágráb Filmnél is dolgozott filmanimátorként olyan sorozatokban, mint A kis repülő medvék és Lapitch, a kis cipész. 2004 -ben Ribić illusztrálta a MarvelComics Loki négy számát. 2011–2012 -ben Ribić rajzolta Jonathan Hickman írónak az Ultimate Comics: The Ultimates című sorozatát.

2013 januárjában Ribić és Jason Aaron író elindították a Thor: Thunder God of God sorozatot.  Ezt a sorozatot a Comicbook.com a 8. legjobb Thor -történetnek választotta.

2015-ben Ribićet az egyik művészként jelentették be, aki az Alejandro Jodorowsky és Jerry Frissen által írt új Méta-Baron sorozaton dolgozik, bár fejezeteit a sorozattörlés miatt nem adták ki.  Májusban Jonathan Hickman íróval rajzolta a Secret Wars limitált sorozatát. A sorozat pozitív kritikákat kapott, a kritikusok dicsérték a történetet, a karaktereket, az akciót és a művészeti stílusokat.